Antonie: Subteranul nu se închide în 2013

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, Nicolae Giorgi, a declarat că a primit de la Complexul Energetic Oltenia, în martie, o înştiinţare potrivit căreia s-a trecut la procedura de încetare a activităţii la Mina Lupoaia. În paralel, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a explicat faptul că subteranul din Motru nu se închide în 2013.

Directorul APM Gorj a declarat că instituţia pe care o conduce evaluează acum obligaţiile de mediu ale companiei, după închiderea Minei Lupoaia. Este vorba despre identificarea zonelor afectate de activitatea Minei Lupoaia, cum ar fi zonele de suprafaţă, ca şi efect al galeriilor din subteran, redarea în circuitul productiv al terenurilor afectate de incinta minieră, respectiv zona depozitului de cărbune şi depozite de materiale de materii şi materiale necesare pentru subteran. De asemenea, se va trece la dezafectarea construcţiilor care nu vor fi preluate de autorităţile publice locale şi care pot să provoace anumite instabilităţi şi monitorizarea planului de prevenire şi combaterea ploilor accidentale. „Am primit din partea CEO o solicitare de stabilire a obligaţiilor de mediu la încetarea activităţii sectorului Lupoaia din cadrul Minei Motru. Solicitarea sau înştiinţarea Complexului a fost din luna martie, că a procedat la încetarea activităţii Minei Lupoaia“, a explicat Giorgi, care a adăugat că CEO trebuie să gestioneze şi problema deşeurilor, dar şi punerea în siguranţă a lucrării din subteran.

Directorul general al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a menţionat însă că până la epuizarea resurselor de cărbune din subteran nu se pune problema închiderii acestuia. „Până la epuizarea rezervei de cărbune nu se problema închiderii, deşi a fost anunţată pentru această perioadă. Anul 2013 va fi un an plin pentru subteran şi, dacă sunt solicitări, o să funcţioneze în continuare. Vedem ce o să fie în 2014“, a spus directorul.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: