APIA eliberează adeverinţe pentru creditele fermierilor

Peste 17.000 de fermieri gorjeni au posibilitatea a-şi încasa subvenţiile înainte de termen. Asta pentru că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va începe să elibereze adeverinţe pentru credite, începând de mâine. În adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi plăţii redistributive, precum şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Adeverinţa se eliberează la solicitarea scrisă a fermierului de centrul APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2015. Prin aceasta se confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea unică de plată pentru schemele de plăţi directe şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei. „Pot beneficia de

de această adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie) numai după finalizarea acestor controale. La nivelul judeţului Gorj, peste 17.000 de fermieri ar putea obţine credite, odată cu eliberarea acestor adeverinţe. În adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi plăţii redistributive, precum şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Noi suntem deja pregătiţi pentru eliberarea acestor adeverinţe şi aşteptăm cât mai mulţi fermieri. Cei care nu vor accesa credite vor primi plăţi în avans după data de 16 octombrie”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS şi Plăţii redistributive, respectiv 72,69 euro/hectar euro/ha pentru SAPS şi 5,00 euro/hectar pentru primele 5 ha şi de 46,75 euro/hectar pentru restul de 25 ha pentru Plata redistributivă. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: