Aproape 100 de locuri de muncă în bucătăriile din Germania

Şansă extraordinară pentru bucătarii şi ajutorii de bucătar din Gorj. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la bătaie nu mai puţin de 100 de locuri de muncă vacante în Germania, pe salarii de mii de euro. Cei care muncesc la Târgu Jiu într-un astfel de domeniu spun că şansa asta se oferă odată la mulţi ani şi că ar fi păcat să rateze.

Angajatorii nemţi scot la bătaie 100 de locuri de muncă în domeniul gastronomiei. Este vorba de 80 de posturi de bucătar şi 20 de ajutor de bucătar în regiunea Bavaria, localitatea Munchen. Candidaţii perfecţii pentru meseria de bucătar trebuie să aibă diplomă în bucătărie profesională, artă culinară sau orice altă formă de învăţământ comparativ, competenţe în prezentarea mâncărurilor, cunoştinţe în bucătăria germană, în special cea bavareză.

Salarii până la 2.000 de euro lunar

În schimb, angajatorul oferă masă şi cazare, 22 de zile de concediu şi alte oportunităţi. Salariul pentru un bucătar în Germania variază între 1.500 şi 2.000 de euro lunar. „Angajatorii nemţi mai oferă şi 20 de locuri de muncă pentru ajutor de bucătar. Candidaţii ideali trebuie să ştie să execute funcţii de bază de gătit. Salariu acestora va fi cuprins între 1.200 şi 1.400 de euro. Contractul de muncă şi la bucătar şi la ajutor de bucătar este pentru 24 de luni cu posibilitatea de a fi prelungit”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt la AJOFM Gorj.

„Aş pleca şi mâine”

Cristina Hoagă este bucătăreasă la un local din Târgu Jiu de mai bine de 10 ani. Cu toţi anii de experienţă, patronul nu i-a oferit niciodată un salariu mai mare de 1.200 de lei. Femeia spune că ar pleca şi mâine în Germania să muncească în acelaşi domeniu dacă nu ar avea acum copiii sau o familie în spate.”Trebuia să am mai mult curaj atunci, acum degeaba, că am copii şi mi-ar fi mai greu să plec. Sigur că dacă ar fi să dau timpul înapoi, aş pleca şi mâine pentru că nu se compară salariile. E adevărat că munceşti foarte greu pentru banii ăia, dar măcar te alegi cu ceva”, a declarat Cristina Hoagă, bucătăreasă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: