Inspecţia Socială, în control la centrul de la Vădeni

Inspecţia Socială a făcut un control la centrul din zona Vădeni a municipiului Târgu Jiu, unde sunt persoane cu handicap. Concluzia a fost că spaţiul de cazare este insuficient, iar condiţiile necorespunzătoare.

Conducerea DGASPC Gorj și-a luat angajamentul față de reprezentanții Inspecției Sociale Regionale că până la 1 octombrie o să mute activitatea din locația de la Vădeni și o să împartă centrul existent în două clădiri. Termenul nu a fost respectat, spune directorul Dumitru Cotruna, care anunță că a mai solicitat o păsuire până la finele anului. Conducerea unității spune că aparatul propriu al direcției o să fie mutat în fosta clădire a Petrom din str. Siretului.

Centrul de primire în urgență care este lângă centrul Bîlteni o să fie mutat în clădirea unde este în prezent aparatul propriu al direcției. Astfel o pate de beneficiarii centrului Bîlteni vor fi mutați în clădirea centrului de primire în urgență, pentru că au cantina la comun. Conducerea unității va trebui acum să reamenajeze clădirea, pentru că este nevoie de un anumit număr de grupuri sociale și în prezent clădirea nu corespunde din acest punct de vedere. "A fost un control al Inspecției Socială și s-a încheiat. Trebuie să împărțim centrul de la Bîlteni că este supra aglomerat. Ne-au lăsat o măsură acum vreo trei luni. Am zis că ne mutăm noi cu sediul administrativ în centru pe Siretului, eliberăm clădirea aceasta și o parte îi mutăm aici. Acum le trebuia un document din care să rezulte că chiar ne mutăm, să transmită și ei mai departe, pentru că este o directivă europeană, să nu fie mai mulți beneficiari pe un centru. Acum sunt 160-170. Mi-am mai luat angajamentul pentru încă 3 luni, ca până la 31 decembrie o să rezolvăm problema cu spațiul", a declarat Dumitru Cotruna,directorul DGASPC Gorj.

Aldescu: Cei de la Inspecția Socială au verificat altceva

Liderul sindicatului Ambulanța, Cristi Aldescu, care reprezintă o parte din salariații DGASPC Gorj, spune că reprezentanții Inspecției Sociale au verificat altceva. Aldescu spune că, după protestul infirmierelor de la începutul lunii, aceștia s-au autosesizat în privința problemelor de la centru și că au venit să verifice dacă în unitate sunt asigurate echipamentele și produsele necesare pentru îngrijirea beneficiarilor în condițiile impuse de lege. "Vineri au venit cei de la Inspecția Socială care aparține de Vâlcea și un domn Cusma de la departamentul Gorj și le-au căutat pe infirmierele care au protestat atunci pentru nemajorarea salariilor cu 12%. S-au dus pe centru să vadă toate problemele și neregulile care sunt, fetele au spus același lucru, că nu există hârtie igienică, vată, nimic. Asta au constatat și le-au sfătuit să tacă din gură. Luni, Cusma a adus trei pachete de vată de acasă și le-a spus că le-a adus să poată face injecții și le-a atenționat să tacă din gură, dacă nu se desființează centrul și o să se ducă la cules de prune. Au mai spus că s-a autosesizat Ministerul Muncii și că i-a trimis să vadă ce s-a întâmplat după ce au văzut la televizor protestul spontan", a comentat sindicalistul Cristi Aldescu.   

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: