Investiţii mari, finalizate în acest an la Drăguţeşti

Autorităţile locale din comuna Drăguţeşti anunţă continuarea investiţiilor din localitate. În prezent se derulează mai multe proiecte finanţate din fonduri locale şi guvernamentale pentru reabilitarea unor străzi, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi de realizare a instalaţiei de canalizare în anumite sate. O parte din aceste investiţii vor fi recepţionate până la finele acestui an.

Câteva zeci de gospodării din satul Cârbeşti al comunei Drăguţeşti vor putea în curând să se branşeze la reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Lucrările demarate de administraţia locală cu fonduri de la bugetul local în sumă de circa 300.000 lei pentru extinderea reţelei sunt aproape de finalizare. Săptămâna viitoare vor fi recepţionate. În paralel se lucrează şi la realizarea reţelei de canalizare în două sate ale comunei. „Mai avem canalizarea menajeră în satele Drăguţeşti şi Cârbeşti. În funcţie de banii pe care îi primim aşa mergem şi noi cu lucrarea. În prezent se lucrează, s-a ajuns la Văleni. Avem în derulare şi un proiect privind modernizarea drumurilor comunale în valoare de 170.000 lei, tot bani guvernamentali, unde urmează ca în zilele următoare firma care a câştigat licitaţia să înceapă lucrările. Este vorba de un drum la Tâlveşti, unde lucrările au început de anul trecut şi nu s-au terminat, urmează să se treacă la asfaltare după care ne vom muta la Urecheşti. Mai avem un părculeţ în satul Nou Iaşi pe care am dorit să-l realizăm pentru cetăţenii din zonă. Am realizat structura, iar în următoarele luni vom încerca să achiziţionăm şi băncuţe, o masă de tenis şi ce mai este nevoie", a declarat Irinel Ungureanu, primarul interimar al comunei Drăguţeşti.

Autorităţile locale au alocat fonduri de la bugetul local în sumă de 230.000 lei şi pentru reabilitarea şi extinderea vechiului dispensar, care este vis-a-vis de sediul primăriei. Lucrările au fost demarate, însă autorităţile spun că executantul nu va mai putea să le continue şi că cel mai probabil restul de lucrări vor fi scoase din nou la licitaţie. În fostul dispensar vor funcţiona cabinete medicale după reabilitarea şi extinderea clădirii.

Scutiri de taxe în loc de petreceri

Conducerea primăriei Drăguţeşti spune că nu va mai organiza anul acesta vreo manifestare pentru vârstnicii din localitate în data de 1 octombrie. Primarul interimar al comunei, Irinel Ungureanu, spune că preferă să ofere alte facilităţi pensionarilor din localitate. "Nu vom organiza nimic de ziua vârstnicilor. Îmi doresc ca toţi cetăţenii să beneficieze de scutire la taxa pe iluminatul stradal, de la ecologizare, iar taxa pe gunoi să fie plătită pe gospodărie, nu pe persoană aşa cum este în prezent, iar pensionarii singuri de peste 65 de ani să fie scutiţi de la plata acestei taxe. Mi-am propus să fac un proiect în acest sens pe care să-l supun aprobării Consiliului Local. Cred că nu se supără cetăţenii, chiar îmi cer scuze faţă de ei că nu pot să organizez ziua vârstnicilor, dar eu cred că e un lucru mult mai viabil cu anumite scutiri la plata taxelor, decât cu organizarea de manifestări de ziua vârstnicilor pentru că oricum nu poţi să chemi toţi pensionarii la petrecere şi de fiecare dată erau şi oameni nemulţumiţi", a mai spus primarul interimar al comunei Drăguţeşti.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: