Aproximativ 70 de blocuri, reabilitate termic în 2012

Aproximativ 70 de blocuri din Târgu Jiu urmează să fie izolate termic în acest an. Până în prezent, circa 30 de blocuri au fost incluse în programul de reabilitare, la zece dintre acestea lucrările fiind deja finalizate. Proprietarii care n-au posibilitatea să-şi achite contribuţia în totalitate, pot plăti banii în mod eşalonat, prin intermediul asociaţiilor.

Primăria Târgu Jiu a solicitat fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea termică a unui număr de încă 69 de blocuri din mai multe zone ale municipiului. “În urmă cu circa două săptămâni am depus la Ministerul Dezvoltării proiecte pentru obţinerea avizului Consiliului Tehnico-Economic, pentru reabilitarea termică a unui număr de 69 de blocuri din zonele: Debarcader, Traian, Comuna din Paris, Confederaţiei, 1 Decembrie, Nicolae Titulescu, I.L. Caragiale etc. În funcţie de fondurile care ni se vor aloca din bugetul de stat, vom găsi banii necesari pentru a ne asigura cofinanţarea de 30%”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Execuţia lucrărilor de reabilitare este suportată în proporţie de 50% de stat, 30% din bugetul local şi 20% reprezintă contribuţia proprietarilor. 

Contribuţia proprietarilor, plătită eşalonat

                           

Târgujienii care şi-au reabilitat apartamentele cu sprijinul statului şi al primăriei au scos din buzunare între 8-20 de milioane de lei vechi. Întrucât valoarea lucrărilor este plătită în întregime de către asociaţie, proprietarii de apartamente au posibilitatea să-şi achite contribuţia în mod eşalonat. “În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, aceasta diferă de la un bloc la celălalt, în funcţie de numărul de apartamente. Primăria comunică asociaţiilor cât este de plată, iar acestea împart suma pe fiecare apartament în funcţie de cotele indivize. În momentul de faţă, mai sunt restanţe la plată, însă am discutat cu asociaţiile să permită oamenilor să plătească banii în mod eşalonat”, a declarat Raul Chiriac. 

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: