Aproximativ 8000 de gorjeni vor primi ajutorul de minimis

Direcţia Agricolă Gorj centralizează cererile fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă în acest an. Potrivit reprezentanţilor instituţiei aproximativ 8000 de gorjeni vor primi ajutorul de minimis începând cu luna noiembrie.

Aproximativ 8000 de gorjeni care deţin suprafeţe de teren cuprinse între 1-10 hectare de teren vor primi câte 100 de lei/hectar începând cu luna noiembrie. În momentul de faţă, Direcţia Agricolă Gorj încă mai centralizează cereri venite de la primăriile din judeţ. “Termenul limită de depunere a cererilor a fost data de 15 octombrie. Până în momentul de faţă, am centralizat un număr de 7700 de cereri pentru o suprafaţă de 17.433 de hectare. Nu am încheiat încă activitatea de centralizare întrucât am primit şi cererile înregistrate la primării. Pentru a nu-i face pe oameni să vină cu cererile la Târgu Jiu am permis primăriilor să primească documentaţia şi apoi să o transmită la Direcţia Agricolă”, a declarat Valentin Priporeanu, şef serviciu.

Acesta a mai precizat că banii vor veni la Direcţia Agricolă până la începutul lunii noiembrie. “Termenul legal la care vor fi începute plăţile este data de 1 noiembrie. În prima fază, toţi banii cuveniţi ajutorului de minimis vor veni la Direcţia Agricolă, iar noi îi vom vira în conturile fermierilor, menţionate în cereri”, a declarat Priporeanu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: