Aproximativ o mie de elevi aşteptaţi în tabăra de la Săcelu

Tabăra de la Săcelu va fi ocupată la capacitate maximă în acest sezon estival. Aproximativ 1000 de copii din întreaga ţară îşi vor petrecere o săptămână din vacanţa de vară pe meleagurile gorjeni. Încă dinainte de începerea sezonului estival locurile sunt ocupate până în luna septembrie. Din cauza numărului mare de solicitări, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj intenţionează ca pe viitor să suplimenteze numărul de locuri. 

 Cele 60 de locuri din Centrul de Agrement Săcelu sunt ocupate aproape în totalitate până la toamnă. Aproximativ 1000 de elevi din Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Prahova, Constanţa şi Bucureşti îşi vor petrece o săptămână din vacanţa de vară la Săcelu. „Nu avem solicitări din Gorj. Locurile în tabăra de la Săcelu sunt ocupate aproape în totalitate până pe data de 8 septembrie, când se încheie sezonul estival. În momentul de faţă, nu mai avem disponibile decât vreo 15 locuri libere, în perioada 1-7 iulie şi vreo 25 de locuri în intervalul 25-31 august. Pe perioada verii vor fi cazate 12 serii de 60 de copii fiecare. Anul acesta le-am pregătit o serie de surprize. Vor exista şi animatori care se vor ocupa cu jocurile sportive, vor fi organizate concursuri şi excursii în judeţ”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj. 

Un tânăr care vine în tabără la Săcelu plăteşte 65 de lei pe zi pentru cazare şi masă. „Noi am făcut îmbunătăţiri la tabăra de la Săcelu. Avem aproximativ 60 de locuri în camere de patru şi cinci camere, cu televizor, baie şi internet. Preţul este de 65 de lei/zi. În aceşti bani este cuprinsă cazarea şi trei mese pe zi”, a mai precizat Horaţiu Gorun.

Din cauza numărului mare de solicitări, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret intenţionează ca pe viitor să suplimenteze numărul locuri. „Intenţionăm să suplimentăm numărul de locuri. Vrem să construim un spaţiu nou care să asigure încă 20 de locuri de cazare, un grup sanitar exterior şi o sală de conferinţă. În curtea taberei avem şi cinci căsuţe care ar putea asigura încă 10 locuri în condiţiile în care vom reuşi să amenajăm un grup sanitar exterior. Întreaga investiţie se ridică la aproximativ 4 miliarde de lei vechi”, spune Horaţiu Gorun.    

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: