„Arbitrii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să nu putem câştiga!”

Ştiinţa Bacău, Energia Pandurii 29-30 (13-13)

Sala Polivalentă din Bacău, Spectatori: 1.500.

Bacău: Tevzadze (12 intervenţii) – Moskalenko (9 goluri), Iacob (6), Bondar (6), Gurkovsky (6), Onyejekwe (2), Păunică, Prachar, Ghiţă, Iancu. Antrenori: Otto Heel şi Gabriel Armanu.
Energia: Dragomir (13 intervenţii), Ciobanu (2-ambele la 7 metri) – Apolzan (6), Giotoiu (5), Humberto (5), Criciotoiu (4), Kapular (3), Păiuş (3), Simovic (3), Truică (1), Enache, Filip, Kukrika. Antrenor: Vasile Stângă.
Arbitri: Gheorghe Bejenariu (Piteşti) şi Alin Cârligeanu (Bucureşti).

Energia s-a impus la limită, la un gol diferenţă, în meciul disputat miercuri seară la Bacău în compania Ştiinţei, după un meci tensionat, mai ales de greşelile de arbitraj care au defavorizat echipa din Târgu Jiu. Gorjenii au câştigat cu 30-29 acest meci dar la final au acuzat dur maniera de arbitraj a cuplului Bejinariu – Cârligeanu care a făcut tot posibilul ca gorjenii să nu se poată impune la Bacău.

Prezent la meci, preşedintele celor de la Energia, Gore Popescu, a apreciat că echipa sa a fost mai bună decât cea din Bacău, fără niciun dubiu şi a acuzat arbitrajul în general la meciurile din România dar în special la această partidă la care cei doi arbitrii au făcut tot posibilul ca Energia să nu câştige: „Consider că maniera în care se arbitrează în România nu face bine niciunei echipe. Astăzi arbitrii au făcut tot ce le-a stat în putinţă să nu putem câştiga, dar, din nefericire pentru băcăuani şi pentru arbitri, echipa mea a trecut peste toate şi a câştigat”.

După ce i-a mai revenit moralul, având în vedere cele două eşecuri din debutul returului, Gore Popescu, i-a felicitat pe handbalişti pentru dăruire şi dorinţa de victorie arătată: „Pentru asta, pentru că au dat tot ce-au avut, deşi avem foarte mulţi accidentaţi, îi felicit din toată inima! În primul rând, cred că jucătorii au noştri au demonstrat o mai mare dorinţă de victorie. Apoi, băcăuanii s-au dovedit neinspiraţi în faza de atac şi, în plus, poarta noastră a mers mai bine. Au fost nişte faze în care portarul Bacăului a luat goluri foarte uşoare”.

Mulţumit şi el de prestaţia jucătorilor, antrenorul Stângă a precizat că la acest meci mai importantă a fost apărarea, mai ales în repriza a doua când pe final de meci s-a dovedit a fi cheia jocului: „Jocul nostru cu doi pivoţi a surprins pe final de meci, atunci când cred că s-a făcut decisiv diferenţa. Iar de data asta, faza de atac a mers mult mai bine decât în primele două jocuri ale noastre din retur. O bilă albă pentru mine are pentru acest meci tânărul Criciotoiu, care în ciuda vârstei sale a avut curajul să arunce la poartă în momente decisive. Iar despre Apolzan, ce să mai zic, s-a văzut cât de mare a fost diferenţa de la un meci la altul! Pentru că acum a ratat doar o singură minge de pe extremă. De data asta toată echipa cred că a mers bine, băieţii au tras de ei, în special a doua repriză, când erau destul de obosiţi”.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: