Arest la domiciliu prelungit pentru traficanții de Xanax

Cei doi mehedințeni pentru care procurorii DIICOT Târgu Jiu au reușit să obțină luna trecută mandate de arestare la domiciliu în dosarul traficului de medicamente către Norvegia vor rămâne și în următoarea lună fără posibilitatea de a pleca de acasă atunci când vor ei.

Magistrații Curții de Apel Craiova au admis ieri solicitarea procurorilor gorjeni și au dispus prelungirea mandatelor emise pe numele celor doi inculpați, decizia nefiind una definitivă însă.

„Admite propunerea formulată de DIICOT Biroul Teritorial Gorj. Prelungeşte măsura arestului la domiciliu faţă de fiecare din inculpații Cîrțog George Eduard si Oleacu Adrian pe o durată de 30 de zile, de la 16.08.2015 la 14.09.2015 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Cîrtog George Eduard în temeiul art 221 alin.6 Cod de procedură penală. Respinge cererea formulată de inculpatul Oleacu Adrian de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar”, a decis instanța.

Cei doi au posibilitatea să conteste măsura decisă ieri de Curtea de Apel Craiova, ei fiind considerați capii rețelei care avea ramificații și în Târgu Jiu și care se ocupa cu traficul de Xanax, în special, dar și Rivotril și Diazepam către Norvegia. Medicamentele sunt unele cu efect psihoactiv, în special în combinație cu alcoolul, traficanții procurându-le de la depozitele unor farmacii din țară, dar și din Serbia și Bulgaria, după care erau distribuite în Gorj și Mehedinți, dar mai ales în Norvegia. În urmă cu aproape o lună procurorii au făcut percheziții la mai multe adrese din țară, la o locuință din Târgu Jiu, cartierul Obreja, anchetatorii descoperind zeci de mii de comprimate care urmau să fie vândute în străinătate, pentru ceilalți membri ai rețelei procurorii obținând doar măsura controlului judiciar.

Vizualizări: 209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: