Arestat după o serie de spargeri în Germania

Un tânăr din Rovinari va rămâne cel puţin pentru cinci zile în spatele gratiilor după ce poliţiştii gorjeni l-au încătuşat la solicitarea colegilor din Germania, pe numele suspectului fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru cinci zile.

Ionuţ Sorin Tudorache are 21 de ani şi a ajuns să aibă de-a face cu oamenii legii după ce, cu un an în urmă, băgase spaima în autorităţile germane printr-o serie de spargeri care, iniţial, erau cu autor necunoscut. Singur sau alături de amici de-ai săi, acesta este acuzat de poliţiştii nemţi de producerea a peste 20 de spargeri, motiv pentru care pe numele său a fost emis mandat european de arestare preventivă.

Tudorache a fost găsit de poliţiştii din Rovinari pe raza oraşului, la scurt timp după ce nemţii l-au identificat şi l-au dat în urmărire internaţională. Individul a fost încătuşat şi prezentat unei instanţe de la Curtea de Apel Craiova, care a emis mandat de arestare preventivă a acestuia până pe 15 februarie. Instanţa aşteaptă ca atunci să primească traducerea legalizată a mandatului european de arestare preventivă, rovinăreanul nefiind lăsat în libertate pentru că anul trecut a fost implicat şi într-un furt comis la Gorj, cazierul său atârnând în decizia magistraţilor din Bănie.

Tudorache şi alţi trei amici de-ai săi au fost implicaţi în toamna anului trecut într-o tentativă de furt şi la Runcu. Gaşca revenită pe meleagurile natale cu „experienţa” din Germania şi-a încercat norocul pe un autobuz din zona 9 Mai a municipiului, de unde au furat zeci de litri de motorină. Apoi, au mers la un magazin rural de la Runcu, dar cineva i-a observat pe suspecţi şi a sunat la Poliţie, hoţii fugind doar vreo trei kilometri până când au fost prinşi. O instanţă de judecată de la Târgu Jiu a dispus atunci arestarea preventivă a doar doi dintre suspecţi, Tudorache fiind lăsat liber, deşi, pe lângă implicarea în spargerea respectivă, a fost prins la volan conducând fără permis în perioada în care avea suspendat acest drept. După ce a fost lăsat liber, tânărul s-a distrat cât a putut cu amicii săi, dovadă fiind şi pozele pe care şi le-a postat pe Facebook, arestarea sa acum producându-se cu puţin timp înainte ca el să se gândească să plece din nou în străinătate.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: