Arestați pentru Xanax vândut norvegienilor

Doi gorjeni au ajuns după gratii la sfârșitul săptămânii trecute în urma unei acțiuni ca la carte organizată de procurorii Biroului Târgu Jiu al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Tocmai pe la Timișoara au muncit procurorii gorjeni pentru a da de urma celor pe care îi aveau în vizor de ceva vreme, suspecții urcându-se într-un autocar cu intenția de a ajunge la Oslo, în Norvegia. Mihai Valentin Dumitru și Marius Nicușor Toader aveau asupra lor comprimate de Xanax ascunse în pachete cu alimente, amândoi dându-se drept doi români simpli, care mergeau la muncă în străinătate.

Ancheta procurorilor DIICOT arată însă cu totul altceva. „Din probele administrate în cauză, se conturează suspiciunea rezonabilă  că, în cursul lunii ianuarie 2014, învinuiţii au procurat, deţinut şi transportat cantitatea de 6000 pastile de XANAX, medicamente cu conţinut stupefiant, în vederea comercializării acestora  la preţul de 2 Euro/bucată. La data de 23.01.2014, învinuiţii  au fost depistaţi în flagrant delict pe raza municipiului Timişoara, în timp ce se deplasau cu un mijloc de transport în comun, cu destinaţia Oslo - Norvegia, având asupra lor comprimatele XANAX, disimulate într-un recipient de alimente”, a menționat DIICOT într-un comunicat de presă.

Ambii suspecți au fost prezentați sâmbătă la Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventivă, magistrații emițând mandate pe numele lor pentru o perioadă de 29 de zile.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: