Arierate de peste 14 milioane de lei înregistrate de primării

Nicio primărie din Gorj nu are luna aceasta conturile blocate de către Trezorerie. Nu pentru faptul că nu ar mai înregistra arierate, ci pentru faptul că şi-au redus din datoriile învechite cu 5%, aşa cum prevede legea. Peste 14 milioane de lei este valoarea datoriilor mai vechi de 90 de zile pe care le înregistrează administraţiile locale din judeţul Gorj.

Toate cele 70 de unităţile administrativ teritoriale din judeţul Gorj au reuşit să reducă luna trecută datoriile învechite cu procentul impus de lege. Ideea este aceea ca primăriile, treptat, să-şi achite arieratele integral. De regulă, lunar, cel puţin o primărie se alege cu conturile blocate pentru că nu se conformează cerinţelor fiscale. „Obligaţia legală este să-şi reducă arieratele cu 5% în fiecare lună. Obligaţie pe care au îndeplinit-o. La fârşitul lunii martie şi-au redus cu 5 % datoriile faţă de soldul lunii precedente. Arierate mai există, valoarea totală pe judeţ este de 14,5 milioane lei, din care strict ale unităţilor administrativ teritoriale sunt 3,4 milioane, restul sunt aferente programelor naţionale”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorier şef în cadrul Trezoreriei Gorj.

La începutul acestui an, cinci primării s-au ales cu conturile blocate pe sumele defalcate din TVA pentru că nu au reuşit să-şi achite arieratele. Este vorba de administraţiile locale din Bâlteni, Bolboşi, Crasna, Săcelu şi Cruşeţ. În aceeaşi situaţie au fost la începutul lunii trecute şi primăriile Roşia de Amaradia şi Bîlteni, încă o dată, care s-au achitat de datoriile aferente procentului impus de lege, cât să-şi poată debloca conturile.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: