Arjoca rămâne subprefect, deşi a luat concursul la Tismana

Subprefectul judeţului Gorj, Sorin Arjoca, nu se duce contabil la primăria Tismana până nu pică guvernul Ponta. Asta a dat de înţeles prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, care a precizat ieri că atât el, cât şi subprefectul vor pleca împreună din Instituţia Prefectului. Cert este că Arjoca nu s-a prezentat la noul său loc de muncă din cadrul primăriei Tismana, semn că îşi conservă funcţia de contabil pentru vremuri mai grele. Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, a declarat ieri că subprefectul nu l-a informat încă ce variantă va alege.

Actualul subprefect de Gorj, Sorin Arjoca, nu s-a prezentat ieri la noul loc de muncă din cadrul primăriei Tismana. Acesta a rămas în continuare în funcţia de subprefect, cel mai probabil urmând să se suspende din funcţia de contabil al primăriei Tismana, funcţie câştigată în urma unui concurs în urmă cu câteva săptămâni. Arjoca a refuzat să comenteze situaţia creată declarând că este o opţiune personală. „În primul rând nu hotărăsc eu dacă rămân subprefect. Este o opţiune personală şi evident că atâta timp cât guvernul este de acord cu prezenţa mea în această funcţie publică voi da curs şi voi face ca şi până acum tot ce-mi stă în putere şi personal şi instituţional ca lucrurile să meargă bine”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj. De menţionat ar fi şi faptul că Arjoca a fost numit prin detaşare în funcţia de subprefect după ce anterior fusese consilierul personal al lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a precizat şi el că va face echipă cu Arjoca. „Cu siguranţă va rămâne în funcţie, cât voi fi eu prefect şi va fi guvernul Ponta, cu siguranţă va fi subprefect”, a precizat Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Slivilescu: „Dacă nu vine, îl scoatem din nou la concurs”

Cât priveşte funcţia de contabil de la primăria Tismana, primarul Marian Slivilescu este într-o mare încurcătură. Spune că are nevoie de om în cadrul compartimentului de contabilitate, însă este dreptul legal al subprefectului să-şi păstreze postul câştigat în concurs. „Noi am scos postul la concurs pentru că la nivelul compartimentului respectiv se simţea nevoia unui om care să se ocupe de salarii şi creanţe. Dacă nu vine şi renunţă la el atunci îl scoatem din nou la concurs. În prezent avem patru salariaţi pe contabilitate şi doi la Taxe şi Impozite”, a declarat Marian Slivilescu, primarul din Tismana.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: