Artego o ajută pe micuţa Laura să păşească

În urmă cu aproximativ o lună, cotidianul Pandurul vă prezenta cazul micuţei Laura, o fetiţă de 6 anişori care s-a născut paralizată şi are nevoie de câteva operaţii pentru a deveni un copil normal. Copila a suferit până acum o intervenţie chirurgicală pentru alungirea tendoanelor cu sprijinul echipei Gorj Tv, iar acum se pregăteşte pentru încă o operaţie la Târgu-Mureş. Societatea Artego din Târgu-Jiu a aflat de acest caz şi azi a ajutat-o pe Laura să plece la Târgu-Mureş cu suma de 35 de milioane de lei vechi.

Laura s-a născut cu tetrapareză spastică şi deficienţe de auz. Ea este în grija bunicilor paterni care încearcă să o ajute pe micuţă să devină un copil normal. Ei au făcut numeroase credite pentru a-i asigura tratamentul necesar fetiţei, însă operaţiile sunt foarte costisitoare şi nu îşi pot permite. Cotidianul Pandurul împreună cu echipa postului de televiziune Gorj Tv au aflat de cazul fetiţei şi au ajutat-o la prima intervenţie chirurgicală pentru alungirea tendoanelor.

O nouă operaţie

În această seară Laura trebuie să plece la Târgu-Mureş unde va fi supusă unei alte operaţii iar Societatea Artego i-a oferit astăzi micuţei suma de 35 de milioane de lei pentru intervenţia chirurgicală. „Cu aceşti bani putem pleca la spital să o operăm pe Laura. Plecăm miercuri noaptea şi banii ăştia ne ajută foarte mult. Nu ştiu cum să le mulţumesc oamenilor care ne ajută. Poate o să fac ceva vreodată pentru ei. Din banii ăştia o să-i cumpăr medicamentele cu celule stem care vin din Ungaria şi tratamentul după operaţie. Joi o să o internăm şi i se vor face analizele necesare iar vineri intră în operaţie. Tratamentul pe care-l ia acum o ajută foarte mult, mi se pare că a început să audă, să-şi mişte mai bine picioarele şi cu intervenţia asta va fi mult mai bine. Avem încredere şi plecăm cu foarte multe speranţe”, a povestit cu lacrimi în ochi, Ioan Bărbuţ.

O şansă pentru Laura

Acestea nu sunt singurele intervenţii chirurgicale pentru însănătoşirea Laurei. Fata mai are nevoie de aproximativ 700 de milioane de lei vechi pentru a deveni un copil ca toţi ceilalţi de vârsta ei. „ După operaţia de la Târgu-Mureş urmează o intervenţie chirurgicală la Iaşi, dar nu se ştie când, pentru că avem nevoie de foarte mulţi bani. Medicul de acolo ne-a promis că nu ne va lua bani pentru operaţie, o va face gratuit numai că va trebui să achiziţionăm o proteză care costă în jur de 700 de milioane de lei vechi. După ce vom reuşi să strângem aceşti bani vom merge la Iaşi. Operaţia asta va fi cea mai importantă pentru fetiţă, dar şi cea mai costisitoare”, a precizat bunicul fetiţei.

Bunicii Laurei sunt conştienţi că le va fi foarte greu să strângă această sumă de bani pentru că nu mai au de unde să ia. Băncile nu le mai oferă credite pentru că trebuie să le achite pe cele care le-au făcut. Veniturile lunare le ajung pentru a-i cumpăra medicamentele copilei şi pentru mâncare. La aceste cheltuieli se adaugă şi drumurile făcute pe la spitale. Bunicul fetiţei speră totuşi că se vor găsi oameni cu sufletul mare care să-i întindă o mână de ajutor Laurei şi să-i dea şansa la o viaţă normală ca să se poată bucura şi ea de copilărie ca alţi micuţi de vârsta ei.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: