O conductă defectă a lăsat mai multe localităţi fără apă

Compania de Apă Oltenia a sistat furnizarea apei potabile timp de două zile în 9 localităţi din judeţul Gorj pentru efectuarea unor reparaţii la reţeaua de apă. Problema magistralei care alimentează cu apă localităţi precum Tismana, Bîlteni sau Rovinari este una veche. Din cauza vechimii conductei, în fiecare an este nevoie de reparaţii. 

Datorită necesităţii efectuării unor reparaţii programate la conducta de transport apă potabilă Izvarna-Craiova, SC Compania de Apă Oltenia SA a procedat la întreruperea furnizării apei potabile de ieri de la ora 6 dimineaţa până astăzi la ora 24. Afectate sunt localităţile Godineşti, Câlnic, Teleşti, Rovinari, Bîlteni, Plopşoru, Brăneşti, Ţânţăreni şi Tismana. “Reparaţiile se efectuează în zona localităţii Şomăneşti şi sunt impuse de vechimea mare şi gradul avansat de uzură fizică a conductei menţionate”, se arată în înştiinţarea transmisă de SC Compania de Apă Oltenia SA. 

Utilizatorii de apă potabilă din localităţile afectate au fost înştiinţaţi din timp să-şi asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente. Primăriţa de la Ţânţăreni, Maria Vasilescu, a uitat să-şi oprească apă potabilă pentru perioada în care se lucrează la remedierea defecţiunii. “Într-adevăr ne-au înştiinţat despre sistarea apei, dar eu am fost plecată din localitate şi înainte să plec am uitat să opresc. Nici fântână nu mai am pentru că am dezafectat-o în urmă cu câţiva ani”, a spus primăriţa.

La Bîlteni, cei mai afectaţi au fost locatarii de la bloc. “Problemă mai mare este pentru cei de la bloc, dar mai există o cişmea, o fântână, în zonă şi nu cred că o să fie probleme”, a precizat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bîlteni.      

Vizualizări: 227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: