Asfaltare printre maşini în cartierul A.I. Cuza

Târgujienii din cartierul A.I.Cuza s-au revoltat văzând că muncitorii veniţi să reamenajeze parcarea asfaltau printre maşini, acolo unde proprietarii nu erau de găsit. Muncitorii spun că nu au ce face, deoarece legea nu le mai permite celor de la primărie să ridice maşini. O altă supărare era legată de faptul că primăria a anunţat într-un comunicat că asfaltarea străzii A.I. Cuza începe pe 4 august, ceea ce nu s-a întâmplat.

Oamenii din zonă au sesizat faptul că primăria a demarat asfaltarea parcării din A.I. Cuza, care însă este peticită în momentul de faţă pentru că proprietarii maşinilor au fost de negăsit. „Nu mai avem voie să ridicăm maşinile cu macaraua. Unde nu găsim proprietarii, lăsăm parcarea cum a fost, nu mai putem asfalt”, a explicat un muncitor.

Autorităţile spun că au făcut tot ce este posibil să informeze locatarii. „Investiţia este a serviciului de gospodărire comunală. Sunt două locuri unde nu s-a pus asfalt, încercăm să vedem cum le scoatem, le-am tot pus bileţele, am vorbit cu asociaţia să-i scoatem de acolo să putem rezolva acele două poziţii”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

Din cauză că legea care permitea ridicarea maşinilor a fost declarată neconstituţională, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu nu pot muta cu propriile macarale maşinile din parcări pentru asfaltarea acestora.

asfalt_ai_cuza_1

Lucrarea, începută cu întârziere

Autorităţile locale din Târgu Jiu şi-au propus să asfalteze strada A.I Cuza din municipiu, trimiţând chiar un comunicat de presă prin care anunţau cetăţenii să nu mai parcheze maşinile pe strada respectivă începând cu data de 4 august. Cert este că marţi, 4 august, reprezentanţii Edilitara nu s-au prezentat să înceapă asfaltarea, oamenii mutându-şi maşinile degeaba.

Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA, a precizat ieri că a fost o greşeală şi că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat cu data de 5 august, zi în care s-au şi prezentat să pregătească strada pentru lucrări de asfaltare. „Ieri am început pentru că trebuia să frezăm, să pregătim. Noi am avut cu data de 5 august ordinul de începere. În mod normal 30 de zile ar dura, dar eu sper că în două săptămâni de zile să terminăm strada A.I. Cuza. Lucrările constau în frezare, cantitate de egalizare şi după acea un covor asfaltic de la Piaţa Mică până în sensul giratoriu de la foştii pompieri”, a spus Alexandru Zaharia, directorul Edilitara SA.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: