Asigurarea obligatorie a locuinţelor bate pasul pe loc. Gorjenii scapă de amenzi!

Numărul târgujienilor care şi-au asigurat locuinţele împotriva dezastrelor naturale a început să scadă în loc să crească. Dacă în urmă cu circa trei luni, aproximativ 1400 de locuinţe, din totalul de 40.000, erau asigurate împotriva dezastrelor naturale, în prezent doar 1200 de târguijieni mai posedă poliţe de asigurare obligatorii. În momentul de faţă, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale nu poate lua măsuri împotriva celor care nu şi-au asigurat locuinţele întrucât nu există fonduri pentru expedierea somaţiilor.

Asigurarea obligatorie a locuinţelor stagnează. Ba mai mult, la nivelul municipiului Târgu Jiu a scăzut numărul celor care şi-au asigurat locuinţelor împotriva alunecărilor de teren, a inundaţiilor şi a cutremurelor. Dacă în urmă cu aproximativ trei luni, circa 1400 de târgujienii aveau poliţe de asigurare, în prezent doar 1200 de locuinţe mai sunt asigurate împotriva calamităţilor naturale. “În ultima perioadă a scăzut numărul persoanelor care şi-au asigurat locuinţele. Astfel, de la 1400 de locuinţe asigurate împotriva dezastrelor naturale, în luna iulie, am ajuns la 1200 de asigurări, deşi la nivelul municipiului avem 40.000 de locuinţe. Probabil, între timp au expirat o parte a asigurărilor”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Nu sunt bani pentru somaţii

Târgujienii care nu şi-au asigurat locuinţele nu mai riscă să fie amendaţi întrucât municipalitatea nu dispune de fonduri pentru a trimite somaţi. Potrivit legii, înainte de aplicarea amenzii, proprietarii care nu au asigurare obligatorie trebuie să primească o înştiinţare de la Administraţia Financiară, în care sunt înştiinţaţi de o eventuală amendă. Acest lucru nu se va întâmpla foarte curând. “Nu putem aplica amenzi întrucât nu avem fonduri alocate pentru a trimite somaţi. Ar trebui să trimitem peste 30.000 de somaţii, iar pentru a expedia o somaţie ne costă 6 lei. Aşteptăm o rectificare bugetară pentru a putea obţine bani în vederea demarării procedurii de înştiinţare”, a precizat Mariana Budulan. De aproximativ doi ani, Direcţia Publică de Venituri nu mai trimite nici un fel de somaţii şi înştiinţări, nici chiar restanţierilor la plata impozitelor şi taxelor locale.         

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: