Asistență juridică gratuită pentru finanţiştii trimişi ilegal în preaviz

Conducerea Partidului Democrat Liberal Gorj  a anunțat că va acorda asistență juridică angajaților de la Direcția Județeană a Finanțelor Publice Gorj care au primit preavize și care riscă acum să-și piardă locul de muncă. Democrat-liberalii gorjeni susțin că aceste preavize sunt nule de drept și pot fi contestate în instanță, dar înainte de participarea la concursurile pentru posturile vacante. PDL vrea să cunoască și criteriile după care au fost aleși cei 266 de funcționari care au primit preavize.

Dan Vâlceanu, președintele interimar al Partidului Democrat Liberal de la Gorj, atrage atenția asupra modului în care au fost împărțite preavizele la Direcția Județeană a Finanțelor Publice. Liderul PDL nu înțelege de ce criteriile nu au fost făcute publice, dar și de ce o familie întreagă a fost păstrată în sistem, iar unde era câte un angajat întreținător de familie, acesta a primit preaviz. Dan Vâlceanu susține că în preavizele primite de salariaţi au fost invocate anumite ordine care au apărut ulterior și la care funcționarii n-au avut acces. „Au fost invocate în aceste preavize anumite ordine date de ANAF, în care nu se vorbește de niciun criteriu. A fost lăsată la dispoziția directorilor din fiecare județ posibilitatea de a face listele pentru preavize, așa cum dorește fiecare. În momentul distribuiri preavizelor către salariați, nimeni nu a avut acces la aceste ordine, ce scrie în ordinelr date de ANAF. Oamenii au primit preavize în baza unor ordine pe care nimeni nu le-a văzut și nici măcar nu fuseseră publicate. Există adrese făcute de direcțiile din țară, care solicită ANAF-ului aceste ordine. La Gorj  le-a cerut nimeni”, a spus Dan Vâlceanu.

Sprijiniți cu avocați să conteste preavizele

Dan Vâlceanu a declarat că toți angajații care vor să conteste aceste preavize beneficiază de asistență juridică gratuită pusă la dispoziție de Partidul Democrat Liberal. Mai mult decât atât, Vâlceanu îi îndeamnă să facă acest lucru înainte de a participa la concursurile pentru posturile vacante. „Noi suntem hotărâți să-i ajutăm pe oamenii de la finanțe și care au această problemă. Le vom acorda asistență juridică dacă vor să conteste preavizele. Vreau să vă spun că au dreptul să ceară tutelă administrativă către ANFP, nu știu câți salariați știu că au acest drept, pentru că aceste preavize sunt nule de drept din punctul nostru de vedere. Cei care au primit preavizele trebuie să facă toate demersurile până la organizarea concursului, pentru că dacă se prezintă la concurs și după aceea vor să conteste nu mai pot. Le vom acorda asistență juridică prin avocații puși la dispoziție de noi. Aceste disponibilizări sunt ilegale și oamenii trebuie să le conteste”, a declarat liderul democrat-liberal.

Vâlceanu: Nu am dat afară oameni

Dan Vâlceanu a vorbit și despre modul în care ar fi acționat Partidul Democrat Liberal în caz de regionalizare: „Regionalizarea la IGSIC s-a făcut pe vremea Guvernului PDL. Întrebați-i pe oamenii de acolo dacă a plecat cineva acasă. Cred că am fi făcut altfel. Cred că am fi găsit soluții să nu facem disponibilizări. Am făcut și noi greșeli pe care ni le-am asumat, am făcut reduceri salariale, dar nu am dat oameni afară”.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: