Asistenţii medicali din Gorj nu vor să muncească în Germania

Asistenţii medicali din Gorj nu sunt interesaţi de locuri de muncă în spitalele din  Germania, unde ar putea avea un salariu lunar de 2.000 de euro pe lună şi posibilitatea de a câştiga în plus făcând ore suplimentare. Oferta este valabilă până la sfârşitul acestei luni şi până acum la Agenţia de Ocupare a Forţei de muncă Gorj s-au dus foarte mulţi asistenţi să se interese de condiţii, însă nu şi-au depus CV.

În spitalele din Germania se caută 10 asistenţi medicali cu experienţă şi li se oferă lunar un salariu de 2.000 de euro şi cazare. Mai mult decât atât, au posibilitatea să-şi mărească veniturile făcând ore suplimentare pentru care primesc bani sau bonuri.  „Sunt 10 locuri de muncă într-un spital din Germania prin programul Eures. Se oferă un salariu atractivă, cazare şi bonuri de masă, contractele se fac pe o perioadă nedeterminată, iar cei care vor să lucreze acolo nu trebuie să cunoască limba germană, pentru că vor face acolo cursuri. Este important să aibă experienţă“, spune Anamaria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM.

Deşi oferta este valabilă până la sfârşitul acestei luni, niciun asistent medical din Gorj nu şi-a depus CV-ul. Reprezentanţii asistenţilor medicali din Gorj susţin că în ultima perioadă numărul celor care vor să plece să muncească în străinătate a scăzut considerabil. ”În ultima perioadă asistenţii din spitalele Gorjului nu s-au mai arătat interesaţi să plece să muncească în străinătate. A plecat în urmă cu câteva luni un grup, dar acum nimeni nu şi-a anunţat plecarea. Este şi perioada concediilor, poate din septembrie să se intereseze să plece. Majoritatea vor să muncească în Italia unde salariul este de cinci ori mai mare decât aici”, spune Lucian Cârstoiu, reprezentant OAMMR Gorj.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: