Asociaţii de la Pandurii speră să nu dea vreun leu clubului

CE Oltenia şi Primăria Târgu Jiu trag nădejdea să nu fie obligate de instanţă să dea vreun ban clubului de fotbal Pandurii. Magistraţii urmează să stabilească pe 10 iulie dacă asociaţii grupării de fotbal trebuie să plătească cotizaţii restante de patru milioane de euro.

Clubul de fotbal a chemat toţi asociaţii clubului în instanţă şi le-a cerut să achite cotizaţiile restante. „Colegii mei au demonstrat că nu e posibil acest lucru, să dăm acei bani. Nu cunosc dosarul şi nu prea comentez deciziile instanţelor. Sunt şi căi de atac. CEO s-a adresat Curţii de Apel cu solicitarea de strămutare a acestui dosar. Au fost situaţii în care Curtea s-a pronunţat în defavoarea acestui complex. Acum aşteptăm sentinţa. Probabil au fost suspiciuni cu privire la o dreaptă judecată la Gorj, dar n-au fost motive temeinice ca judecătorii să hotărască strămutarea procesului”, a transmis Ion Ruşeţ, consilierul lui Sorin Boza, la Gorj TV.

Şi Primăria Târgu Jiu se apără în instanţă şi consideră că nu ar trebui să fie obligată la plata acestor contribuţii. Doar o sentinţă definitivă ar face municipalitatea să achite aceşti bani, susţine primarul. „Când e vorba de o hotărâre judecătorească, nu avem ce comenta. Fără niciun fel de îndoială, vom plăti. Dar poate că ne vom îndrepta împotriva celor care au făcut o asemenea greşeală, dar, în niciun caz, dacă va spune instanţa că suntem buni de plată, trebuie să facem acest lucru. Vom folosi toate căile de atac, vom încerca să ne apărăm. Aşteptăm să vedem ce spune instanţa. Venim cu documente să ne apărăm. Considerăm că nu există o astfel de obligaţie din partea noastră. Sunt anumite clauze pe care noi le-am respectat”, a transmis şi primarul Marcel Romanescu, la Radio Accent.

Finanţarea CEO, doar un vis

Iar speranţele ca sportul să mai fie finanţat de CEO sunt minime. „Sport de performanţă fără bani nu se poate. Am avut discuţii extrem de serioase cu partenerii sociali privind sprijinirea sportului. Să nu uităm totodată că trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura bunăstare salariaţilor noştri. Filosofia sindicatelor s-a schimbat. Toţi îşi doresc ca salariaţii să beneficieze de creşteri şi apoi să se discute despre contribuţii pentru activităţi sportive”, a mai explicat Ruşeţ.

Expertiza contabilă arată că membrii asociaţi, respectiv, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi USMO, au de plătit cotizaţii restante din anii anteriori în cuantum de 4 milioane de euro. 

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: