Verdict de ziua lui Condescu în procesul dintre Pandurii şi acţionari

Expertiza contabilă care stabileşte că acţionarii de la Pandurii sunt buni de plată către club a fost înregistrată oficial la instanţă, iar judecătorul de caz a decis marţi să pronunţe un verdict peste două săptămâni în acest dosar. Data la care membrii asociaţi ai echipei de fotbal vor afla dacă vor fi obligaţi să îşi achite cotizaţiile restante coincide cu ziua de naştere a lui Marin Condescu, actualul creditor majoritar al clubului şi singurul care a mai luptat în ultimul an pentru ca echipa să nu se destrame definitiv.

Pe 10 iulie se va rupe pisica în două, iar dacă fostul preşedinte al clubului va avea parte de un verdict favorabil, acesta va fi, probabil, şi cel mai frumos cadou primit vreodată de ziua sa. Decizia nu va fi definitivă, dar este executorie, iar dacă îi obligă pe acţionari să îşi achite obligaţiile financiare, aceştia vor trebui să vireze către club banii pe care nu i-au plătit în ultimii ani.

Expertiza contabilă arată că membrii asociaţi, respectiv, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu şi USMO, au de plătit cotizaţii restante din anii anteriori în cuantum de peste 19 milioane de lei. Asta înseamnă peste 4 milioane de euro, exact cât spunea Condescu de mai mult timp că au de achitat acţionarii clubului în baza angajamentelor anuale pe care şi le-au luat pentru a finanţa activitatea echipei de fotbal.

În ciuda angajamentelor şi a faptului că sumele prevăzute în aceste documente erau prevăzute în bugetele fiecărui acţionar, banii nu au mai ajuns la Pandurii, iar echipa a intrat în insolvenţă la scurt timp după ce avusese în conturi milioane de euro. Banii au fost însă gestionaţi prost, deşi pentru asta nu răspunde nimeni, iar echipa a retrogradat din Liga I în Liga a II-a, reuşind anul acesta să se menţină cu greu în eşalonul secund după o serie de evoluţii slabe.

Vizualizări: 1,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: