Atenţie la votca din Cehia şi Polonia

Direcţia Sanitar Veterinară Gorj a primit o avertizare prin Sistemul de Alertă Rapidă pe subiectul “Metanol în votcă şi rom, origine necunoscută”. Asta înseamnă că pe rafturile magazinelor ar putea exista băuturi cu metanol. Aceste băuturi au făcut deja victime în Cehia şi Polonia. Pentru a evita cazuri de acest gen, inspectorii sanitari veterinari au extins verificările la băuturile spirtoase.

Conducerea DSVA Gorj spune că alcoolul contrafăcut va fi confiscat, iar cel de origină cehă sau poloneză va fi scos de pe piaţă. De asemenea, recomandă gorjenilor care deţin băuturi spirtoase să le nu le consume înainte de a se asigura că nu le vor afecta grav sănătatea. “În cazul în care persoanele care au trecut prin Cehia şi Polonia au cumpărat sticle cu votcă le recomandăm să evite a consuma băutura pentru că poate conţine metanol, substanţă care provoacă moartea”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj.

Totodată, inspectorii sanitar veterinari îi avertizează pe gorjeni să fie atenţi la conţinutul produselor pe care le cumpără pentru că au fost retrase de pe piaţă porumbi modificaţi genetic şi pastă de mici ce conţine nitriţi şi nitraţi, substanţe periculoase.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: