Atleta Diţă: Am fost angajată la fabrica de mobilă din Târgu Jiu

Atleta gorjeană Constantina Diţă a vorbit, într-un interviu acordat unui ziar central, despre sacrificiile făcute să câştige titlul olimpic la maraton şi aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, dar şi despre planurile de viitor. Aceasta a povestit copilăria, dar şi despre adolescenţa sa, ce s-au învârtit în jurul atletismului.

Marea atletă Constantina Diţă şi-a început „cariera“ alergând pe izlazul comunal de la Turburea. De aici, peste mulţi ani de sacrificii a ajuns la Beijing, de unde a venit cu medalia de aur. Constantina Diţă îşi aminteşte că tot timpul a avut o înclinaţie spre sport. „Am muncit foarte mult. Îmi ajutam părinţii la treburile casei şi probabil că asta mi-a dat şi forţa pe care am avut-o când am început sportul. Am avut o copilărie frumoasă, alături de familie, în localitatea Turburea, unde am terminat şi liceul. Mergeam cu animalele pe câmp, pentru că aveam foarte multe, şi bineînţeles că ne jucam, alergam, nu doar la câmp, ci şi pe stradă“, a povestit aceasta pentru Adevărul. 

Ea a mai spus că după terminarea liceului a lucrat la fabrica de mobilă din Târgu Jiu. A muncit şi s-a antrenat pentru a primi echipamentul din lotul naţional. „Am terminat liceul, după care m-am mutat la Târgu Jiu şi am început să fac câte două antrenamente pe zi. (...) Am fost angajată la fabrica de mobilă din Târgu Jiu şi participam la concursuri în ţară, unde mai şi pierdeam. Aveam o mare ambiţie să ajung în lotul naţional şi să primesc un echipament. Ca sportivă,  mi-am dorit să muncesc din ce în ce mai mult şi să fiu serioasă în ceea ce fac“, a mai spus aceasta.

Vrea să devină imaginea atleţilor sportivi

Visa să ajungă ca Maricica Puică, idolul ei ca sportivă. Constantina Diţă locuieşte în America şi are un fiu de 20 de ani care studiază la o facultate în State.

Gorjeanca a mărturisit că în viitor ar vrea să se întoarcă în ţară. Vrea să devină imaginea Federaţiei Române de Atletism. „Îmi doresc să devin imaginea Federaţiei Române de Atletism, să pot merge în şcoli şi la cluburi pentru a le vorbi elevilor şi atleţilor. Vreau să promovez sportul în România“, a mai spus sportiva la Adevărul.  

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: