Au ajuns subvenţiile la lemne pe luna noiembrie

Mult aşteptatele subvenţii la încălzirea cu lemne au ajuns în cele din urmă în conturile Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Prestaţii Sociale (AJPPS) Gorj de unde urmează a fi distribuite primăriilor. Vestea proastă este că ajutorul este doar pe luna noiembrie, beneficiarii trebuind să mai aştepte pentru celelalte luni.

Cei 42.688 de beneficiari ai subvenţiilor la căldura cu lemne sau combustibili solizi pot merge la primărie pentru a-şi ridica mult aşteptatele ajutoare pentru că acestea au fost deje livrate în conturile primăriilor. De precizat ar fi faptul că ajutoarele sunt doar pentru luna noiembrie asta în condiţiile în care oamenii ar fi trebuit deja să le primească pe cele din decembrie. „Încă de joi, banii pentru ajutoarele la încălzirea cu lemne şi combustibili solizi au intrat în conturile noastre iar noi am virat banii prin ordin de plată tuturor primăriilor din judeţ în funcţie de beneficiari”, a declarat Filimon Tiriplică, directorul Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale Gorj.

Cei care şi-au depus dosar în vederea acordării unui astfel de ajutor pot să meargă la primăria de care aparţin şi pot să-şi ridice banii. Cel mai mare ajutor la încălzirea cu lemne este de 540 de lei pentru un venit mai mic de 155 de lei pe membru de familie iar cel mai mic astfel de ajutor este de 16 lei pentru un venit între 540 şi 615 lei.

Reprezentanţii AJPPS Gorj spun că întârzierea s-a datorat în primul rând faptului că iniţial plafonul maxim se înregistrase cu 420 de lei pe membru de familie iar ulterior a crescut la 615 venitul maxim pentru care se acordă ajutorul, motiv pentru care a trebuit refăcută toată documentaţia.

Chiar dacă acest ajutor trebuia să fie normal pentru luna decembrie, banii pentru această luna dar şi pentru următoarele nu se ştie cu exactitate când vor ajunge în Gorj având în vedere situaţia bugetului. „Am avea o promisiune că şi ajutoarele pentru decembrie vor ajunge până la sfârşitul lunii dar nu pot să confirm nimic pentru că nu este ceva sigur şi nu vreau să dau speranţe false oamenilor”, a precizat Filimon Tiriplică.

În judeţul Gorj sunt 16.283 beneficiari ai ajutoarelor la încălzirea cu gaze, 42.688 beneficiari ai ajutoarelor la încălzirea cu lemne şi combustibili solizi şi 2.724 beneficiari ai ajutoarlor pentru încălzirea cu agent termic, la Motru.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: