Au fugit de frigul din ţară !

Speriaţi de frigul din ţară, pandurii dau fuga în Antalya. Nici acolo nu e vreme de plajă dar nu e nici zăpadă sau temperaturi cu minus. Exoticii fundaşi ai pandurilor, Viera şi Cardoso sunt cei mai bucuroşi că scapă de România polară.

Doar patru zile. Atât au trebuit să îndure pandurii gerul din ţară. Fără Grigoraş, pandurii au efectuat ieri ultimul antrenament prin troienele de zăpadă.

Bucuroşi că scapă de ger

Preparatorul fizic Gheorghe Avram a avut milă de ei la ultimul antrenament şi i-a pus să alerge numai 20 de minute. De la şedinţa de pregătire au lipsit Voiculeţ, Matulevicius, Rusu, Pintilii şi Dumitru, ultimii doi fiind la loturile naţionale. Cei mai fericiţi că scapă de frig sunt Viera şi Cardoso. Unul e ivorian iar celălalt brazilian şi împreună formează cel mai exotic cuplu de fundaşi centrali din liga 1. „Cred că e la fel ca în Rusia! Niciodată nu am prins atât de frig. Când am venit erau minus 10 grade, acum sunt  minus 15. E greu pentru mine. Nu pot să mă obișnuiesc niciodată cu frigul acesta. E bine că plecăm, că nu mai puteam. În Antalya, chiar dacă sunt 0 grade, tot e mai bine ca aici, la minus 15 grade”, a spus Viera înainte de plecare. Pentru colegul Cardoso, frigul a fost şi mai greu de suportat având în vedere că în urmă cu nici o lună se relaxa pe plaja din Copacabana la plus 35 de grade! „E bine că mergem în Antalya pentru că acolo este mai cald și ne putem antrena mai bine. Aici e greu să respiri, să alergi la minus 10 grade. Pentru mine este normal să fie mai greu, venind de la 35 de grade. Noroc că am trecut treptat la 15 grade, cât a fost în Turcia, și am ajuns aici, la minus 5 grade și chiar la minus 10 grade”, spune şi brazilianul a cărui misiune va fi să-l facă uitat pe Chiricheş. Viera şi Cardoso au ştate vechi în România, sunt aici de 4 ani iar în retur Grigoraş va merge pe mâna lor în centrul apărării.

Cardoso preferat înaintea lui Rada

Deşi şeful Condescu ar fi vrut să-l vadă pe tânărul Ionuţ Rada titular în retur în locul lăsat liber de Chiricheş, Grigoraş a ales varianta experienţei şi îl va pune acolo pe brazilianul Cardoso. În tur Cardoso a fost plimbat între mai multe posturi, fundaş central, fundaş stânga şi chiar mijlocaş stânga dar acum Grigoraş e decis să-l folosească alături de Viera. Vestea îi prinde bine lui Cardoso. „Mă pregătesc pentru fundaș central, în prima parte a pregătirilor din Antalya nu am schimbat deloc acest post și sper să nu fie nevoie de mine pe alt post. Asta ar însemna că avem un grup puternic. Orice post e dificil dacă nu te pregătești, dacă nu te concentrezi. Dacă te pregătești bine și ești concentrat, poți să joci bine pe orice post. Ca fundaș central este mai greu pentru că atunci când joci la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />16 metri de poartă, timpul de recuperare este mai scurt. Dacă joci mai în față, mai ai ceva timp să recuperezi balonul, în centru trebuie mai multă concentrare”, a mai spus brazilianul care în această iarnă a împlinit patru ani de când a sosit la Pandurii.

21 -  de jucători au fost prezenţi la antrenamentul de ieri, printre care şi noutatea Bogdan Unguruşan. „Vin definitiv la Pandurii, nu împrumut. Voi vorbi mai multe după ce semnez contractul”, a fost singura declaraţie a jucătorului de 29 de ani sosit de la U Cluj.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: