Au început lucrările de relocare a conductei de apă la Albeni

Primăria Albeni a început de ieri lucrările de relocare a conductei de apă pe noul pod. Odată cu finalizarea lucrărilor se va renunţa la improvizaţia făcută după ce podul a fost luat de viitură. Potrivit autorităţilor locale, în mai puţin de două săptămâni se vor executa racordările. De asemenea, în perioada următoare se va atribui şi contractul pentru lucrările proiectului „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni”, lucrări ce au o valoare de 2.914.185 lei.

Conducta de apă care va fi montată pe noul pod de la Albeni va alimenta partea de vest a comunei. „Am început lucrări de relocare a conductei de apă pe pod. La ora actuală, avem o improvizaţie în amonte de pod, la circa 50 de metri. Am început deja să ataşăm suporţi pe pod pentru a putea fi montată conducta. Investiţia va fi suportată din bugetul local, iar în momentul de faţă lucrăm cu personalul de la Legea 416. Spre finalul lucrării vom contracta o firmă specializată care să facă racordarea. Sperăm ca în maxim 10 zile să finalizăm lucrările”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Potrivit autorităţilor locale, alimentarea cu apă a gospodăriilor din partea de vest a comunei va fi întreruptă pentru doar două zile, în momentul în care se va face racordarea. În perioadă următoare vor fi demarate şi lucrările ce vizează introducerea reţelei cu apă în Cîmpu Mare şi realizarea unei staţii de tratare a apei. Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 lei. „Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se va asigura apa pentru locaţia de sinistraţi din Cîmpu Mare, o reţea de 4,086 km şi o prelungire a conductei de distribuţie din Vatra de Sat Cîmpu Mare până la intrarea în Albeni. În total această reţea de apă va avea 6,746 km, în acest fel fiind acoperită toată comuna. Tot în acest proiect avem prinsă şi o staţie de tratare a apei. Licitaţia a avut loc, iar acum sunt în faza de contestaţii”, a declarat primarul comunei Albeni.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: