Au început lucrările la stadionul din Târgu Jiu

Lucrările de modernizare la stadionul municipal din Târgu Jiu au fost demarate oficial de luni, 16 noiembrie. Primăria municipiului şi Compania Naţională de Investiţii (CNI) au predat încă de vineri amplasamentul constructorului, care a început amenajarea şantierului. Problema legată de imobilele Ministerului Tineretului nu a fost rezolvată nici până acum, fiind necesară o hotărâre de guvern.

Executantul lucrărilor de modernizare de la stadionul municipal din Târgu Jiu, care este de fapt un consorţiu format din firmele ACI Cluj şi Con-A, va putea lucra momentan numai pe terenurile care ţin de domeniul municipiului Târgu Jiu, asta pentru că imobilele deţinute de Ministerului Tineretului şi Sportului nu au fost încă preluate de către CNI, compania care asigură finanţarea proiectului. CNI poate să preia imobilele de la ministerul de resort doar printr-o hotărâre de Guvern. Pe ordinea de zi a şedinţei de miercurea trecută a fost un proiect depus în acest sens, însă a fost retras înainte să fie suspus aprobării. Conform unor surse, Ministerul Justiţiei nu ar fi fost de acord ca un guvern interimar să avizeze astfel de proiecte.

Cert este că, cu o întârziere de aproape 3 luni, lucrările au fost demarate. "Am semnat vineri cu constructorul predarea stadionului, iar de astăzi începe oficial activitatea firmei respective. Constructorul va fi la Târgu Jiu, din punctul nostru de vedere s-a clarificat acea încurcătură privind predarea stadionului. Deci constructorul are undă verde. Cea mai importantă problemă pentru noi era să predăm amplasamentul. Conducerea Clubului Pandurii şi Consiliul de Administraţie va discuta cu constructorul privind programul de antrenamente al echipei", a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Una dintre societăţile care au câştigat licitaţia pentru modernizarea stadionului, respectiv ACI Cluj, a subcontractat partea sa de lucrări unei firme din Târgu Jiu. Angajaţii acestei firme lucrau luni la gardul de împrejmuire al lucrării. Aceştia spun că au şi apărut primele probleme. "Este prima lucrare a noastră în Târgu Jiu. Am mai lucrat în Italia, Germania, iar în ţară am mai avut lucrări în Bucureşti, Arad, Bacău. Astăzi am început la împrejmuirea terenului, avem materialele, iar de marţi vom începe să excavăm pentru fundaţia tribunelor. S-ar părea că la o adâncime de 3 metri este un izvor de apă, probabil vom folosi nişte pompe", a precizat Claudiu Cosoroabă, administratorul societăţii Evocoserv SRL.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: