Au lăsat Tismana fără ton

Mai multe familii din Tismana au rămas fără ton la telefon, după ce cablul telefonic ce străbate satele Topeşti şi Gornoviţa a fost tăiat. Cei trei rău făcători cu vârste cuprinse între  30 şi 42 de ani sunt din Olt şi Dolj. Ei au tăiat aproximativ 1500 de cablu telefonic cu intenţia de a valorifica cuprul din care sunt confecţionate cablurile.  Doi dintre aceştia au primit 29 de zile de arest preventiv, iar al treilea doar 15 zile.

Cei trei suspecţi au fost depistaţi la câţiva kilometri distanţă de locul faptei după ce societatea de telefonie a sesizat poliţia că în zona respectivă a pornit alarma de avarie ca urmare a sustragerii cablului telefonic. ”Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că între satele Gornoviţa şi Topeşti de pe raza oraşului Tismana, într-o zonă nelocuită, a fost sustras cablul telefonic pe o lungime de 150 metri. Având în vedere că din cercetările efectuate a rezultat că suspecţii, după sustragerea cablului telefonic, au părăsit locul faptei, îndreptându-se spre o pădure din apropiere, pentru depistarea cu operativitatea a acestora au fost suplimentate efectivele de poliţişti cu luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj şi jandarmi ai I.J.J. Gorj. Poliţiştii l-au depistat pe unul dintre suspecţi, la o distanţă de 2,5 km de locul faptei, pe un câmp, în timp ce distrugea prin incendiere mantaua de protecţie a cablului telefonic sustras. Continuând activităţile de căutare,  a fost prins cel de-al doilea suspect, care ajunsese pe raza comunei Peştişani. Ulterior, pe un câmp din apropierea pe drumului comunal Seuca, după ce a fost a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 20 de km, oamenii legii l-au prins şi cel de-al treilea suspect”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Cei trei suspecţi sunt cercetaţi acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Suspecţii nu înţeleg de ce au fost reţinuţi. „Nu am tăiat niciun cablu. Nu am făcut absolut nimic. Pur şi simplu ne-au arestat de pe stradă. Ne-au luat şi noi suntem nevinovaţi”.

Valoare prejudiciului cauzat de cei trei bărbaţi este de aproximativ 3000 de lei.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: