Au pierdut ajutorul social pentru că nu au plătit impozitul

Peste 70 de târgujieni vor fi suspendaţi de la plata ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei din cauză că nu şi-au plătit impozitele pentru bunurile aflate în proprietate. Astfel, din cauza datoriilor către bugetul local oamenii nu îşi vor mai primi banii pe o perioadă de cinci luni, începând cu luna februarie.

Un număr de 74 de târgujieni nu îşi vor mai primi ajutoarele sociale şi alocaţiile pentru susţinerea familiei din cauză că nu şi-au achitat impozitele pentru anul 2011. Începând din februarie, oamenii vor fi suspendaţi de la plată pentru o perioadă de cinci luni. Aceştia vor reintra în plată în momentul în care fac dovada achitării taxelor şi impozitelor locale, urmând să primească şi suma cuvenită pe perioada suspendării. “Beneficiarii de ajutoare sociale sau de alocaţii pentru susţinerea familiei au avut posibilitatea de a-şi achita impozitele pentru bunurile aflate în proprietate până la data de 31 ianuarie. În urma evidenţei primite de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale s-a constatat faptul că 30 de beneficiari ai ajutorului social nu şi-au achitat impozitele. În aceeaşi situaţie se mai află 8 persoane care primesc alocaţii pentru susţinerea familiei monoparentale şi 36 de beneficiarii ai alocaţiei complementare. Ca atare toţi cei menţionaţi vor fi suspendaţi de la plată pe o perioadă de cinci luni, începând din această lună”, a declarat Alina Toader, director adjunct al Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Cei care nu-şi achită impozitele în perioada de suspendare riscă să fie scoşi definitiv de la plată.

Fără muncă, fără bani!

Beneficiarii de ajutor social care au fost suspendaţi de la plată nu mai au obligaţia de a executa orele de muncă în folosul comunităţii pe perioada de cinci luni. “Pe perioada suspendării dreptului la ajutor social în condiţiile neachitării obligaţiilor către bugetul local, beneficiarii nu au obligaţia de a efectua acţiunile sau lucrările de interes local. Achitarea obligaţiilor legale către bugetul local duce la reluarea plăţii dreptului, inclusiv pentru perioada suspendată”, a mai precizat Alina Toader.

La reluarea acordării dreptului, orele aferente acţiunilor şi lucrărilor de interes local se repartizează proporţional de către primar astfel încât efectuarea lor să fie finalizată în termen de maximum 3 luni de la reluarea plăţii.  

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: