Au verificat 850 de maşini în 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj continuă activităţile de impunere a legii şi de conştientizare a participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor rutiere. Activităţile se desfăşoară în cadrul acţiunii naţionale pentru reducerea riscului rutier, acţiune intitulată sugestiv ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE! .

În ultimele 24 de ore, cei peste 120 de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, angrenaţi în activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, au verificat aproape 850 de autovehicule, constatând 8 infracţiuni, 3 dintre acestea fiind la regimul rutier. De asemenea, poliţiştii au aplicat 492 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 100.000 de lei, 470 dintre acestea fiind pentru încălcarea regulilor rutiere. Din totalul sancţiunilor aplicate la regimul rutier, 141 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, 68 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 44 pentru traversare neregulamentară, 32 pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 4 pentru lipsa I.T.P. şi 3 pentru depăşire neregulamentară. Totodată, au mai fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 pentru lipsa asigurării R.C.A., restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte fapte. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, 4 pentru consum de alcool la volan, 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru depăşire neregulamentară şi 3 pentru depăşirea vitezei legale.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au retras 12 de certificate de înmatriculare, 6 pentru lipsa I.T.P., 2 pentru defecţiuni tehnice, 4 pentru lipsa asigurării.

Exemple infracţiuni:

          În dimineaţa zilei de 28 noiembrie a.c., ora 10:25, acţionând pe DN 67, pe raza localităţii Ploştina, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat G.G., de 54 ani, din judeţul Mehedinţi.

          Observând că şoferul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, poliţiştii la-u testat cu aparatul etilotest şi au constatat că acesta prezenta o concentraţie de 1,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

          Poliţiştii l-au condus pe G.G. la Spitalul Municipal Motru, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii i-au ridicat permisul de conducere în vederea suspendării şi au întocmit pe numele bărbatului din judeţul Mehedinţi, dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică peste limita legală, faptă pentru care legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani.

♦          La aceeaşi dată, orele 16:30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni l-au identificat în trafic pe B.C., de 63 ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DE 79 - sat Capu-Dealului, deşi acesta avea permisul de conducere suspendat. Pe numele lui B.C. a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cărei i-a fost suspendat dreptul de conducere.

♦ La orele 16:50, în timp ce acţionau pe DJ 661, pe raza comunei Săuleşti, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea l-au identificat în trafic pe B.N., de 25 ani, din municipiul Târgu-Jiu, care conducea un autoturism înmatriculat în străinătate. Pe parcursul verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu poseda permis de conducere. Poliţiştii au întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Reamintim faptul că această acţiune derulată la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier, este coordonată de către Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. . Acţiunea a fost dispusă de şeful Poliţiei Române în urma analizei evoluţiei accidentelor rutiere produse în ultima perioadă. Pe lângă caracterul de impunere a legii, acţiunea poliţiştilor urmăreşte şi informarea participanţilor la trafic, indiferent de calitatea acestora, asupra importanţei respectării regulilor rutiere.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: