Au vrut să mituiască un polițist din Gorj

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au prins în flagrant luni două persoane în timp ce ofereau cu titlu de mită unui agent de poliție suma de 200 euro pentru ca unuia dintre ei să nu-i fie întocmit dosar penal, după ce a fost depistat, în aceeași zi, în două rânduri, pe tronsoane de drum diferite, conducând sub influența băuturilor alcoolice. Cei doi sunt unchi și nepot, nepotul fiind cel care a încălcat legislația rutieră.

"În fapt, sâmbătă, 11 ianuarie 2020, agenții de poliție din cadrul Secției nr. 9 de poliție rurală Novaci, l-au depistat pe bărbat, conducând pe drumurile publice un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 04,25 și, 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 07,21, astfel că i s-au întocmit dosare penale", arată un comunicat al DGA Gorj.

Luni, 13 ianuarie 2020, fiind chemat pentru audieri la sediul poliției, a venit însoțit de unchiul său, persoană fără calitate specială, care a stăruit pe lângă lucrătorii de poliție să propună soluții favorabile în dosare, în schimbul unor foloase materiale.

În acest context, un agent de poliție a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Anticorupție Gorj, sens în care a fost constituită echipa operativă de prindere în flagrant, cei doi surprinși în flagrant în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliție suma de 200 euro.

Ulterior au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma audierilor, unchiul celui aflat la volan a fost reținut pentru 24 ore.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Gorj au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanței de delegare emise de procurorul de caz. (A.A.)

Vizualizări: 4,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: