Autobuz de transportat mineri, în şanţ

Zi cu ghinion ieri pentru un şofer care dis-de-dimineaţă venea în oraş pentru a prelua muncitorii pe care urma să-i transporte spre locurile de muncă din minerit, maşina acestuia nemaiajungând la prima staţie întrucât pe Calea Severinului a dat în prima groapă rămasă pe traseul reţelei de canalizare şi acolo a rămas. Incidentul s-a petrecut pe la ora 5.00 şi de abia după vreo şase ore autobuzul a fost repus în mişcare, timp în care toţi cei care au intervenit pentru a debloca maşina au demonstrat cu vârf şi îndesat că România este plină de „Dorei”.        

Celebrul personaj din reclamele TV din anii trecuţi a fost reînviat ieri de muncitorii firmei care introduce reţeaua de canalizare în cartierele de vest ale oraşului. Paul Purcărea este şoferul care s-a oprit cu maşina într-un capac al reţelei de canalizare, pe care l-a mutat vreo două palme din loc, el având partea sa de „Dorel” pentru prelungirea necazului de ieri. Iniţial acesta a dat vina pe muncitori pentru că s-a oprit cu maşina în şanţul rămas după ce aceştia au băgat ţevile pentru canalizare. „Cum e posibil ca în Târgu Jiul acesta, pe o stradă principală, bulevard, să-l spargi şi să nu semnalizezi nimic. La carte spune că sunt puse indicatoare, semnale luminoase şi câte şi mai câte, iar aici nu era nimic. Din faţă veneau alte maşini şi nu am mai avut unde să trag atunci când s-a terminat asfaltul pe care l-au turnat pe unde au băgat ţevile”, a explicat bărbatul.

După ce s-a văzut cu autobuzul blocat în şanţ şi la o palmă de a intra cu roata în ditamai gura de canal, conducătorul auto a cerut sprijinul muncitorilor din cauza cărora, teoretic, a intrat în belea. Ceea ce părea simplu s-a dovedit, de fapt o corvoadă, după vreo trei ore, concluzia şoferului fiind aceea că „Dorel sunt mai mulţi de pe aici”. Muncitorii au făcut fel de fel de manevre, au adus buldo-excavatoare, au mutat pământul cu lopata, s-au implicat, au transpirat, iar când au reuşit să urce roata autobuzului chiar pe gura de canal, şoferul autobuzului a făcut o manevră care i-a lăsat cu gura căscată. Bietul şofer a dat în marşarier, în loc să folosească viteza întâi pentru a se deplasa în faţă. Evident că roata a căzut la loc în groapă, iar muncitorii au tras şi ei o concluzie: „Dorel e şoferul, nu noi”!

Anchete, controale, neînţelegeri, nici un vinovat

Cu puţin înainte de ora 12.00 (!) autobuzul şi-a reluat drumul spre destinaţie, avariat după manevrele eşuate ale Doreilor care l-au manevrat toată dimineaţa pentru a-l vedea scos din şanţ. Cine poartă vina pentru aşa ceva- Şoferul spune că muncitorii, şeful muncitorilor spune că nişte angajaţi care trebuiau să asfalteze ieri şi care nu ar fi semnalizat corespunzător zona, iar Poliţia Rutieră susţine că firma de construcţii responsabilă cu realizarea reţelei de canalizare. Dacă mai punem la socoteală şi punctul de vedere al şefului Poliţiei Locale Târgu Jiu, Ion Tudor, avem tabloul complet al zilei de ieri. „Şoferul, e clar că e vina dumnealui. Dacă în faţă era Dunărea şi aveam maşina plină cu oameni ce făcea, îi băga în apă. Zona este semnalizată corespunzător, se şi vede că a lovit un indicator, care este îndoit pe carosabil, deci nu se poate da vina pe lipsa semnelor de avertizare. De altfel, chiar eu am trecut pe aici şi erau semnele la locul lor, mai ales că domnul primar ne-a cerut să verificăm existenţa acestora din trei în trei ore tocmai pentru a preveni asemenea incidente”, a menţionat Tudor. Ce spune şoferul de pe autobuz- „În cazul acesta, fiecare cu păcatele lui, ne ducem fiecare crucea, ce să facem-”, întreabă omul retoric.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: