Autobuze electrice trase pe dreapta, în Bumbești-Jiu. Explicațiile primarului!

Trei autobuze noi, full electrice, au fost cumpărate de Primăria Bumbești-Jiu cu bani europeni, dar acestea nu vor fi scoase prea curând pe traseu. Nu au fost instalate stațiile de încărcare, nu au fost stabilite traseele pe care vor circula, nu au fost angajați șoferi și nici înființată firma care se va ocupa de transportul în comun. În plus, nici drumurile pe care vor merge nu au fost modernizate și sunt încă în șantier. 

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a declarat că autobuzele vor funcționa abia spre sfârșitul anului. Nu pot fi scoase pe traseu dacă nici drumul nu este reabilitat. 

Momentan, cele trei autobuze sunt parcate în curtea spitalului din oraș. "Trebuie obligatoriu să modernizăm traseele. Va trebui să găsim o soluţie pentru entitatea juridică care va opera. N-avem niciun interes să ne grăbim pentru că va trebui finalizată infrastructura rutieră, trebuie realizată platforma unde vor fi instalate staţiile de încărcare şi care asigură gararea acestor utilaje pe perioada cât se încarcă aceşti acumulatori", a declarat primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

Localnicii se bucură că le este reabilitat drumul care le trece pe la poartă și trotuarele. Spun că vor merge și cu autobuzele când vor fi scoase pe traseu. "Am așteptat și cu asfaltul, așteptăm și autobuzele. Noi ne bucurăm că avem asfalt la poarta, ca avem trotuare noi. Ne vom plimba și cu autobuzele, că e nevoie și astea sunt mai rapide, mai putin zgomotoase", a spus un localnic. "Mergem la biserică. Și-așa e departe, ne ducem cu autobuzele astea când o fi. Numai să nu le dea drumul pe traseu când n-om mai fi noi", a spus o femeie. 

Proiectul, care include și reabilitarea drumului, este în valoare de 6 milioane de euro, bani europeni.

Galerie foto


Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: