Autodistrugerea Antenei 3 (I)

Antena 3 a renunțat la orice perdea. Au dat-o pe față. Sunt nebuni și vor ca lumea să știe asta. Răcnesc, înjură, fac spume la gură, tremură din toți țâțânii când explică ceva. Mă uit chiar acum la o emisiune la care sunt invitați Cornel Nistorescu, Victor Ciutacu, Ioan Ghișe și Mugur Ciuvică. La emisiunea lui Gâdea. Și ăștia toți zic de-o fată blondă că-i nebună. Acum serios, dacă vă zic Nistorescu, Ciutacu, Ciuvică sau Ghișe că cineva e nebun, ce credeți? Că într-adevăr e, pentru că se recunosc între ei? Dar dacă v-ar spune-o Vadim? Dar Charles Manson? De asemenea, aceiași oameni spun despre o altă doamnă că e securistă și turnătoare. O fi fost. Dar Dan Voiculescu? Dar Felix? Dar jegul care și-a turnat rudele la Securitate? Știu, a zis-o Badea: ăla îi plătește, deci ar fi lipsă de bun-simț să spună ceva rău despre el. Bine atunci.

Revenind la manipularea de prost-gust (nu e nici măcar subtilă, să fim serioși) a Antena 3, este totuși un act de curaj să fii hoțul care strigă ”hoții!”, nebunul care strigă ”nebunii!”, securistul care strigă ”securiștii!”. Curaj, am zis? Hm! Inconștiență de-a dreptul. Ca să faci asta, în ciuda tuturor probelor care te incriminează, trebuie să-ți desconsideri total și definitiv publicul. Antena 3 crede, așadar, că oamenii care se uită la postul lor sunt complet cretini. Cred că le-au spălat suficient creierul și acum a sosit momentul pentru reeducare, ca-n A Clockwork Orange. Să-i facă să simtă durere fizică atunci când spun adevărul. O fi bine?

Nu e bine. Antena 3 nu face, în ultima vreme, decât să-și îndepărteze orice oameni cu capacitate de analiză și să-și fidelizeze fanaticii. Genul de ”distrați”  care ar arunca autobuze în aer și și-ar arăta genitalele în piețe publice. Nu doar proștii, nu doar nebunii, nici măcar doar proștii nebuni. Ci proștii nebuni și curajoși! Câți sunt dintr-ăștia? Prea puțini. Sunt ăia 200 care ies să protesteze în piață. Pe lângă ei, alte câteva mii din țară și din spatele monitoarelor, poate. Pe care d’alde Badea și Ghișe se pot baza oricând, e drept. Dar restul? (va urma)

www.mantzy.ro

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: