Autorităţile cheltuiesc 2 miliarde lei lunar pentru iarnă

Căderea primilor fulgi de nea le-a făcut pe autorităţi să ia măsuri de precauţie cu câteva săptămâni înainte de luna decembrie. Un număr de 6 utilaje stau, în permanenţă, pregătite pentru deszăpezire.

Direcţia de Servicii Comunale a achiziţionat deja 1.000 mc de material antiderapant şi 50 tone de clorură de calciu pentru a le folosi în vederea combaterii poleiului. “Începând cu data de 16 noiembrie vor fi activate toate utilajele care în prezent lucrează la infrastructură şi se va acţiona în vederea depozitării zăpezii şi a combaterii poleiului de pe 260 km de străzi, trotuare şi alei de acces. Vor fi echipate şi pregătite pentru deszăpezire 9 utilaje pentru împrăştiat zăpada şi 5 pentru împrăştierea materialului antiderapant”, după cum a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Gospodărie Comunală. „Cei 95 de muncitori disponibili la ora actuală vor putea fi suplimentaţi, numărul lor putând ajunge până la 200-220 de persoane”, a mai precizat Alexandru Zaharia. Bugetul alocat pentru sezonul rece este de 1,5-2 miliarde de lei vechi pe lună, în funcţie de consumul efectiv al utilajelor.

Trei societăţi pregătite pentru deszăpezire    

Trei societăţi din Târgu Jiu vor fi pregătite pentru a acţiona în cazuri dificile. Este vorba despre societăţile Aparegio, Transloc şi Polaris. “S.C.Aparegio are tot personalul pregătit pentru a putea ţine libere căile de acces către sursele de apă, Polaris va trebui să menţină liber accesul către ghenele de gunoi şi calea de acces către Depozitul Ecologic, iar Transloc va trebui să asigure transportul călătorilor în bune condiţii şi să respecte orarul stabilit, indiferent de condiţiile meteorologice”, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: