Autoritatile inca incearca salvarea minerilor din Motru si la aceasta ora

O stire ingrozitoare de ultima ora ne-a parvenit din localitatea Motru, unde un grup de mineri, aparent toti angajatii de la minele din zonă, sunt inca blocati in slujbele lor prost platite si care le distrug sanatatea. In urma cu aproape o ora, minerilor respectivi le-a fost respinsa o cerere de marire de salariu. Familiile celor cateva mii de mineri s-au adunat deja la sediile exploatarilor din zona, extrem de ingrijorate, sperand ca minerii sa fie eliberati din aceste joburi unde sunt tinuti captivi de mai multi ani, pierzandu-si cei mai buni ani din viata pentru o munca fara sens si dezumanizanta.

De la fata locului, doamna Iuliana Mirea, sotia lui Marcel Mirea (miner), ne-a declarat, cu ochii in lacrimi: ”Ne rugam la Dumnezeu sa se intample ceva. Poate sa apara un post liber la benzinarie, eu stiu...”. Corespondentul nostru din zona ne-a transmis urmatoarele in direct prin telefon: ”Da, doamnelor si domnilor, acesti mineri sunt blocati intr-adevar aici de mult timp, de 2 pana la 27 de ani, iar fiecare an in plus petrecut in serviciu le creste sansele sa nu mai iasa niciodata de acolo pana la pensie. A fost un singur moment din speranta, atunci cand doi mineri in varsta de 19, respectiv 21 de ani, au iesit din mina si si-au anuntat sefii ca se inroleaza in armata si pleaca in Irak. La aceasta ora, oficialii incearca sa trimita un dispozitiv robotic in mina care sa permita salvatorilor sa le transmita minerilor ramasi sfaturi legate de propriile cariere prin radio”.

CNLO si-a cerut oficial scuze tuturor victimelor pentru ca le-a privat de joburi decente si bine platite la suprafata in decursul anilor, ba chiar a declarat prin purtatorul de cuvant ca, citam, ”vom continua sa ne cerem scuze si pe viitor, pentru atatea decenii cate vor trece in care minerii vor continua sa ramana blocati.“

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: