Avem cei mai buni cititori. Vă mulţumim!

Cam toate ziarele şi televiziunile au avut în aceste zile campanii umanitare. Reacţia oamenilor care oferă şi a celor care primesc a fost şi în acest an peste aşteptările noastre. Pandurul a prezentat câteva poveşti cititorilor, care au venit la redacţie cu jucării şi haine pentru copiii necăjiţi. De fiecare dată când ne-am dus să le oferim, am constatat că nu suntem primii. Mulţi cititori se organizează pe cont propriu, sună la primărie şi află adresa celor despre care am scris şi merg personal la copii cu darurile.

Mama Dariei, fetiţa din Rovinari care nu avea bani de drum să meargă la operaţie în Italia, nu credea că o poveste spusă unui ziarist îi va rezolva problema. A fost o surpriză pentru ea, chiar şi pentru noi, ca în câteva zile să facă rost de banii de drum, pentru a nu pierde programarea. Părinţii a cinci fraţi din Rovinari nu au crezut că atâţia oameni îi vor ajuta. Nu doar cu hăinuţe, alimente şi dulciuri pentru copii. Oameni cu suflet le-au făcut hidroizolaţia la apartamentul de la ultimul etaj, în care ploua aproape ca afară.

Fetiţa din Băleşti crescută de 14 ani de o bunică, pentru că părinţii au plecat la muncă în străinătate, a avut surpriza să primească nu unul, ci peste 60 de cadouri de la liceeni de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, mobilizaţi de o profesoară cu suflet. Tot la Băleşti am ajutat o familie cu trei copii, al căror tată a murit în condiţii dramatice acum 10 ani. Nici aici nu am fost primii care am ajuns. Copiii mâncaseră deja pe săturate dulciuri şi fructe, aduse de oameni care au trecut pe la poarta lor special pentru asta. Cineva le-a lăsat şi bani, copiii şi-au cumpărat haine, iar mama carne pentru Crăciun. Deşi spunea că cel mai mult îşi doreşte o minge, băiatul cel mare s-a bucurat mult mai mult de o enciclopedie cu animale.

Tot ieri reporterii de la Pandurul au mai vizitat o familie din Băleşti, a cărei poveste o prezintă abia astăzi în paginile ziarului. Un tată aproape orb a transformat un grajd în casă pentru copiii lui. Şi ei au fost ajutaţi de o femeie cu suflet, care le-a aflat povestea şi i-a conectat la energie electrică. Sperăm ca şi cititorii noştri să se mobilizeze pentru aceşti oameni speciali.

Sunt mulţi oameni care au nevoie de ajutor. Şi sunt mulţi oameni care vor să ajute. Pandurul va încerca să îi pună mai des în legătură unii cu alţii, nu numai de sărbători. Avem cei mai buni cititori şi vă mulţumim pentru asta.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: