Avertismente pentru patronii de restaurante din Târgu Jiu

Inspectorii sanitar - veterinari au sancţionat contravenţional o cantină din Târgu Jiu şi un magazin alimentar din Runcu. De asemenea, trei restaurante de pe raza municipiului au primit avertismente. Neregulile depistate au constat în: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea normelor de depozitare a produselor, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţiu neaprobat sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Valoarea celor două amenzi aplicate s-a ridicat la suma de 2400 lei. (D.M.)                        

Înşeală statul cu firme fantomă

Prejudiciu de peste două miliarde lei vechi create prin firme fantomă. Două firme din Târgu Jiu au înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale emise de societăţi fantomă din Strehaia. Valoarea acestora se ridica în primul caz la 830.000 lei, iar în al doilea caz la 390.000 lei, potrivit lui Gheorghe Pupăzan, directorul adjunct al Gărzii Financiare Gorj. Pentru aceste abateri s-au întocmit acte de sesizare penală care au fost înaintate organelor de cercetare. (A.A.)

Tranzacţii ilegale de miliarde

Agenţii economici din Gorj încearcă prin orice metodă să înşele statul. La o firmă din Târgu Jiu comisarii Gărzii Financiare Gorj au descoperit că înregistrase peste 130 de facturi false în contabilitate, ce aveau o valoare de peste cinci miliarde lei vechi. Facturile au fost înregistrate doar pentru a da o tentă de legalitate şi nu atestă tranzacţii reale, aşa cum precizează conducerea instituţiei de control. Prin neînregistrarea facturilor s-a produs un prejudiciu de aproape două miliarde lei vechi. Dosarul a fost înaintat pentru continuarea verificărilor la organele de cercetare penală.

(A.A.)

Închise din lipsa aparatelor de marcat

Nu au folosit aparate de marcat fiscale şi s-au ales cu amenzi de mii de lei şi cu activitatea suspendată. În urma unui control privind respectarea reglementărilor legale privind reglementărilor legale privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale opt societăţi au primit amenzi de peste 18.000 lei, iar cinci societăţi au fost închise

(A.A.)

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: