Avram spune că probele împotriva lui sunt falsificate

Gorjeanul devenit suspect în dosarul morţii minorei Mioara Gherasie în satul Pojogeni în iunie 1992 a fost ieri luat la întrebări de către judecătorul de caz, Gheorghe Constantinescu. Gheorghe Avram i-a spus judecătorului că probele de ADN, care-l incriminează sunt falsificate.

Avram a venit în faţa instanţei purtând nişte pantaloni negri, aceeaşi culoare pe care o purta şi în urmă cu aproape două decenii. Magistratul de caz s-a interesat despre o percheziţie pe care poliţiştii au făcut-o atunci, Avram menţionând că el era audiat în acele momente la Poliţia Târgu Cărbuneşti, pantalonii cei negri pe care i-a purtat pe 16 iunie 1992 nefiind ridicaţi de către anchetatori de la domiciliul său. De pe pantaloni puteau fi luate eventuale probe care să fie de folos în rezolvarea cazului, Avram spunând că nimeni nu i-a cerut acele haine.

La audierile de ieri, inculpatul a părut la fel de sigur pe el ca şi în februarie De data aceasta Avram a povestit evenimentele din 1992 fără a se evidenţia cu ceva anume, declaraţia sa bazându-se pe lucruri deja cunoscute. El a amintit despre ultima întâlnire pe care a avut-o cu Mioara Gherasie, despre cum i-a dat un săpun pe care minora să îl folosească la spălatul rufelor, dar şi despre somnul pe care l-a tras în după-amiaza zilei de 16 iunie. Avram a menţionat că s-a trezit de abia seara, când fratele fetei a venit să îl întrebe dacă ştie ceva despre aceasta, întrucât Mioara era de negăsit. Trupul ei avea să fie descoperit ceva mai târziu fără viaţă, cu pietre în gură, în nişte tufe de pe marginea râului unde minora spăla rufe. De moartea şi violarea acesteia a fost considerat vinovat până acum Marcel Ţundrea, însă lucrurile s-au schimbat, iar în prezent Avram este judecat pentru cele întâmplate în vara lui 1992, bărbatul negând că ar avea vreo legătură cu acele lucruri, deşi este ultima persoană care a văzut-o în viaţă pe Mioara Gherasie.

„Nu recunosc această faptă şi mă declar total nevinovat, pentru că probele biologice au fost falsificate”

Gheorghe Avram, acuzat

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: