Avrămescu îl va înlocui pe Stângă la Pandurii

Unul dintre jucătorii pe care Liviu Ciobotariu îi vede deja printre titularii din retur este tânărul Alexandru Avrămescu  promovat recent în lotul echipei mari de la Pandurii II. Jucătorul se antrenează încă din tur cu Pandurii dar crede că adevăratul test la echipa mare îl va da după pregătirea din Antalya şi meciurile amicale de acolo. Pentru tânărul jucător de doar 18 ani trecerea de la juniori la o echipă de liga a treia a fost dificilă dar se aşteaptă ca şi mai greu să fie acum la Liga I deşi crede că se va putea adapta.

Avrămescu spune că e o şansă unică aceea de a debuta în lotul echipei mari şi aceasta nu i se iveşte oricui. Pasul de la cel de-al treilea eşalon la primul e unul destul de mare dar Avrămescu este pregătit să îl facă acum şi spune că nu se teme de meciurile din campionat. Pentru că se antrenează de mai mult timp cu echipa mare este deja obişnuit cu colegii din lot şi nu se mai simte deloc stingher. Mijlocaşului îi place să joace mai mult defensiv, fapt ce îl face favorit pentru a prelua locul lăsat liber la echipă de Florin Stângă. Mai mult, pentru el Stângă chiar a fost jucătorul favorit şi un exemplu de urmat. „Exemplu de viaţă şi în afara terenului era Stângă” a spus tânărul jucător după ce a aflat că s-a despărţit definitiv de idolul său.



Reporter: Cum e la vârsta ta să te antrenezi cu o echipă de Liga I?
Alexandru Avrămescu: E extraordinar, de când am ales fotbalul asta îmi doream cel mai mult, să ajung să joc la o echipă de prima ligă. E o experienţă pe care orice tânăr o caută şi o doreşte. Până acum nu am jucat decât în Cupa României pentru Pandurii dar aştept cu nerăbdare debutul la un meci din campionat.

Reporter: Îţi mai aminteşti cum ai ajuns să joci fotbal, ţi-ai dorit tu sau părinţii?
Alexandru Avrămescu: Tata avea un prieten care lucra la mină cu el şi îi tot vorbea de nepotul lui care juca fotbal la o grupă de copii de la Pandurii. Jucam fotbal oricum prin curtea şcolii şi am mers. Am fost un caz fericit, nu am fugit de acasă să pot juca fotbal. M-am pregătit mai întâi la Pandurii Târgu Jiu ca junior iar de acolo am plecat cu toată grupa la o şcoală de fotbal din Târgu Jiu, Pro Luceafărul, de unde am fost luat de Şcoala Gică Popescu. Am jucat trei ani jumătate la Craiova, la Gică Popescu, dar am fost nevoit să revin la Târgu Jiu acum doi ani când era o situaţie mai dificilă în familie. A murit tatăl meu, fratele e plecat la Timişoara şi am revenit să fiu alături de mama care rămăsese singură. Cred că a fost mai bine că am revenit la Târgu Jiu, pentru că la Pandurii cred că a fost mai bine pentru mine, am avut evoluţii mai bune şi eu şi echipa la care am jucat a avut succes.

Reporter: Cum a fost prima întâlnire cu echipa mare?

Alexandru Avrămescu: Eram la antrenament pe terenul sintetic cu fosta mea echipă de juniori, şi cei de la Pandurii aveau un meci şcoală pe terenul de alături. Fiind insuficienţi jucători domnul Cârţu i-a cerut lui Doru Mihuţ să-i dea un jucător. Fiind deja echipat acolo m-a luat să joc cu ei, m-a plăcut şi apoi m-a chemat la antrenamente cu Pandurii.

Reporter: Cum te-ai simţit când ai fost convocat în lotul celor de la Pandurii?
Alexandru Avrămescu: Am aflat că voi merge în cantonamentul de iarnă cu Pandurii de la antrenorul Constantin Andriucă. Domnul Cârţu m-a chemat să mă antrenez cu ei şi mi-a dat încredere. Nu a contat faptul că eram mai mic decât ceilalţi tineri pe care îi chemase la pregătire şi care aveau 19-20 de ani.
Reporter: Ai renunţa la Pandurii acum să joci la o altă echipă care ţi-ar face oferte?

Alexandru Avrămescu: N-aş renunţa la Pandurii, visul meu e să joc aici, acasă. Timpul va decide dacă pot să joc la Târgu Jiu, eu unul sunt decis să profit de orice şansă care mi se va oferi şi sper să nu-i dezamăgesc pe aceia care au avut încredere în mine.

Reporter: De ce te-a atras atât de mult fotbalul?

Alexandru Avrămescu: Fotbalul m-a atras pentru că e sportul rege. Cui nu-i place fotbalul- Atmosfera din vestiar la Pandurii e una bună. Îmi place mult, e ceva deosebit faţă de ceea ce ştiam de la juniori. Sunt fotbalişti profesionişti, mulţi sunt de treabă, îmi dau sfaturi şi ne înţelegem bine Rusu, Stângă, Chibu sau Cardoso şi străinii toţi sunt deosebiţi.

Reporter: Sunt şi aspecte care nu-ţi plac din această lume a fotbalului?
Alexandru Avrămescu: Cred că atitudinea unor spectatori câteodată e deranjantă pentru cei din teren. Eu cred că nu ar trebui să fie atât de exigenţi cu jucătorii când ceva nu merge. Nu e bine pentru moralul lor, dacă i-ar încuraja atunci când le e greu poate ar ieşi mai greu din pasa proastă prin care trec. Trebuie să aibă răbdare pentru că vor veni şi rezultatele.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: