La zdup pentru că au furat cărbune

Doi tineri de 25 respectiv 27 de ani, ambii din comuna Fărcăşeşti au fost reţinuţi ieri de poliţiştii gorjeni după ce au sustras circa 14 tone de cărbune de la Cariera Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Rovinari. Cantitatea de cărbune a fost recuperată în totalitate, iar cei doi tineri s-au ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cei doi tineri au furat cărbunele direct de pe banda transportoare şi l-au încărcat într-un camion. Ştefan Constantin, tânărul de 25 de ani, s-a urcat la volanul camionului şi avea drept destinaţie judeţul Olt, unde urma să vândă cărbunele însă a fost oprit în trafic de către poliţiştii din Rovinari care i-au dat planul peste cap. Tânărul susţine că habar nu avea că transportă cărbune furat. „Eu doar am fost chemat să transport cărbunele nu ştiam că este furat. Trebuia să-l vând undeva în Olt cu 15 milioane de lei vechi”, a spus acesta.

Cărbunele a fost recuperate în totalitate

Oamenii legii şi-au dat seama că au de-a face cu un hoţ pentru că tânărul nu le-a putut prezenta acestora acte de provenienţă a cărbunelui. „Tânărul nu a putut prezenta poliţiştilor actele de provenienţă a mărfii iar în urma verificărilor poliţiştii au stabilit că acesta nu deţinea documente de provenienţă pentru cărbunele transportat şi nici nu poseda licenţă de transport şi execuţie. Camionul plin cu cărbune a fost indisponibilizat şi întreaga cantitate va fi predată la un depozit aparţinând societăţii prejudiciate. Poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului transportului rutier public”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj.

Tânărul, dar şi complicele lui riscă acum să petreacă între 3 şi 15 ani în spatele gratiilor.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: