Şapte hoţi, prinşi în 24 de ore

Noapte albă pentru poliţiştii gorjeni! Aceştia au reţinut ieri noapte nu mai puţin de şapte persoane, toţi bărbaţi. Doi dintre ei sunt acuzaţi că au furat  bunuri din locuinţele unor cetăţeni, alţi doi sunt cercetaţi pentru sustragerea de polizoare şi bormaşini în valoare de 20.000 de lei de la Complexul Energetic Turceni, unul că a furat trei cai şi încă doi că au furat traverse metalice de la un pod feroviar de peste Jiu. Toţi cei şapte riscă până la 15 ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Grigore Creţan de 35 de ani şi Costescu Emil de 30 de ani, ambii din Turceni au ajuns în arestul poliţiei după ce au furat traverse metalice de la podul de cale ferată situat între staţia Plopşoru şi halta Gârbov. Tinerii aveau în plan să vândă platela jele la un centru de colectare a fierului vechi însă poliţiştii le-au venit de hac înainte să ajungă la destinaţie. „Cei doi tineri au fost reţinuţi şi prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Gorj. Grigore Creţan se absolvă de orice vină. „Am fost pe zi la muncă la Costescu Emil, el a plecat mai târziu dar nu mi-a spus unde şi seara m-a sunat să mă duc până la podul de cale ferată. La câţiva metri de  pod erau nişte table, a zis să le încarc în căruţă şi asta a fost tot eu doar transportam acele table nu ştiam că sunt furate”, a spus acesta.

CE Turceni din nou prădat de hoţi

Alţi doi tineri din Turceni, Marian Beşliu de 24 de ani respectiv Alin Nicolae de 22 de ani au fost reţinuţi ieri noapte de poliţiştii gorjeni după ce au furat bormaşini şi polizoare de la Complexul Energetic Turceni în valoare de 20.000 de lei. Ei apucaseră să vândă o parte din bunuri dar poliţiştii au reuşit să le recupereze.

Alin Şchiopu de 27 de ani din Polovragi este acuzat că a furat trei cai de pe un câmp. Tânărul a fost prins de poliţişti în momentul în care s-a întors la locul faptei pentru a mai fura alţi trei cai. Procurorii au decis însă ca acesta să fie cercetat în stare de libertate.

Bătrân acuzat că a furat un televizor

Nu doar tinerii fură, Costel Baldovin de 63 de ani din Târgu Jiu, riscă să-şi petreacă bătrâneţea în spatele gratiilor dacă se va dovedi că acuzaţiile care i se aduc, cum că a furat un televizor din locuinţa unui târgujian, sunt adevărate. „Nu sunt vinovat, nu am furat televizorul, l-am găsit pe jos”, a spus bătrânul.

Tot pentru sustragere de bunuri din locuinţa unui cetăţean a fost reţinut, ieri noapte şi Ştefan Brătoiu de 21 de ani din Vâlcea. El este acuzat ca a furat telefoane mobile şi alte bunuri.

Cu toţii riscă ani grei de puşcărie. „Cele şapte persoane sunt acuzate de comiterea infracţiunii de furt calificat. Pedeapsa prevăzută pentru o astfel de faptă este cuprinsă între 3 şi 15 ani”, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Anul trecut în Gorj au fost înregistrate 333 de furturi iar de la începutul acestui şi până în prezent 189.

Galerie foto





Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: