Bălăeţ: Această perioadă ne va face să fim mult mai uniți pe viitor

Noul club gorjean CSM Târgu Jiu începuse bine primul sezon din existenţa sa şi echipele de seniori se îndreptau spre îndeplinirea obiectivelor. Şi la juniori s-a pornit foarte bine cu câteva sute de copii şi tineri legitimaţi, dar pandemia care a întrerupt campionatele a zădărnicit eforturile de anul trecut ale conducerii clubului şi antrenorilor.

Pandemia de coronavirus a suspendat sportul pe aproape întreaga planetă şi, implicit, şi activitatea proaspătului club gorjean CSM Târgu Jiu. Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu Jiu, nu crede că se mai poate salva ceva din actualul campionat. ”Pentru noi este o pierdere, pentru că am avut un an bun. Sper să ne facem o strategie pentru anul viitor și cred că CSM-ul va merge mai departe, spre mai bine” a declarat Bălăeț care deja se gândeşte la viitorul sezon.

În ceea ce priveşte impactul pe care îl are această perioadă asupra sportivilor şi modul în care pot depăși ei această situație, Bălăeţ a precizat că antrenorii ţin permanent legătura cu sportivii. „Impactul este mare şi total neprevăzut. Nimeni nu a luat în seamă o astfel de situație. Aud tot felul de păreri. Sincer, mental nu am fost pregătiți pentru așa ceva. În contextul restricțiilor impuse e clar că sportivii sunt afectaţi, atât în planul pregătirii fizice, dar mai ales din punct de vedere al stilului de viaţă pe care trebuie să îl adopte. Ne adaptăm din mers la noile condiții. Sper ca toți să înțeleagă cu ce ne confruntăm în acest moment şi că traversăm o perioadă grea, dar acum se văd adevăratele caractere”, a declarat oficialul clubului primăriei care discută permanent cu antrenorii, iar aceştia ţin legătura cu toţi sportivii: „Am discutat și cu antrenorii, care le-au trimis sportivilor un program de pregătire fizică individuală, pentru a se menţine cât mai aproape de nivelul optim, dar în același timp încercăm să le menținem și moralul ridicat, pentru că trebuie să ne sprijinim reciproc. CSM este o mare familie și așa va rămâne. Cred că această perioadă ne va face să fim mult mai uniți pe viitor”.

CSM Târgu Jiu are două secţii în primul an de existenţă, baschet şi handbal, două echipe de seniori, handbal fete şi baschet băieţi, dar şi o serie de echipe de copii şi juniori care de fapt sunt baza clubului, fiind vorba de sute de mici sportivi care au început deja să aibă rezultate bune chiar din primul sezon.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: