Consiliul Local a respins solicitarea echipei Pandurii

Solicitarea transmisă Consiliului Local Târgu Jiu de prelungire a contractului de comodat al echipei Pandurii pentru Stadionul Municipal a fost respinsă. Primarul Marcel Romanescu a fost cel care a propus un proiect de respingere a acestei solicitări.

Pandurii aşteaptă o decizie a instanţei acum în ceea ce priveşte contractul de comodat pentru stadion, dar, în paralel cu acest proces, oficialii clubului Pandurii au solicitat şi preluarea în administrare a bazei sportive pe care o aveau la dispoziţie prin contractul de comodat, respectiv terenul de joc, vestiarele şi anexele stadionului cu tribune şi pista de atletism, exact cum sunt stipulate în contract şi cum, de altfel, Pandurii le-a avut în administrare în perioada 2005 – 2015.

Primarul Marcel Romanescu susţine însă că Pandurii Târgu Jiu a dat în judecată primăria nu doar pentru prelungirea contractului de comodat, cu perioade în care chiar recunoaşte că Pandurii nu a putut folosi stadionul, ci şi pentru preluarea, în totalitate, a patrimoniului de la stadion, aspect care nu coincide cu prevederile din contract şi nici cu solicitarea din instanţă a clubului.

Primarul şi-a exprimat marţi satisfacţia că s-a votat proiectul său în Consiliul Local şi că nu s-a prelungit contractul de comodat: „A fost votat proiectul meu de respingere a încheierii unui nou contract de comodat cu Pandurii Târgu Jiu. Am venit cu această variantă mai ales pentru că noi suntem în acest moment în proces cu clubul, printr-o acţiune deschisă de clubul Pandurii, care pe de o parte solicită prelungirea acestui contract de comodat cu perioada în care nu au putut să îşi desfăşoare activitatea pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu iar în aceeaşi acţiune, clubul Pandurii solicită preluarea în patrimoniul clubului a Stadionului Municipal, lucru cu care nu putem fi niciodată de acord. Dacă în privinţa prelungirii contractului va rămâne la latidudinea instanţei să stabilească dacă se prelungeşte sau nu iar în privinţa preluării stadionului, care este un obiectiv public, sunt sigur că nici un judecător din Târgu Jiu nu ar putea să dea o clădire publică, mai ales că este realizată din banii de la bugetul de stat şi de la bugetul local, unei entităţi sportive”.

Stadionul a fost însă acelaşi obiectiv public şi atunci când a fost dat în comodat clubului Pandurii pentru a-l asministra şi pentru a-l moderniza. La mijloc este o confuzie, nu se ştie dacă intenţionată, pentru că Pandurii Târgu Jiu nu solicită altceva decât ceea ce este prevăzut în contractul de comodat.

Clubul gorjean a preluat de la Primăria Târgu Jiu în anul 2005 o bază sportivă în ruină, fără vestiare, fără tribune şi fără pista modernă realizată apoi de club, şi l-a adus la stadarde europene până în 2013, atunci când Pandurii Târgu Jiu s-a calificat în grupele Europa League.

Galerie foto


Vizualizări: 918

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: