Bălăeţ: Cineva, acolo sus, ne iubeşte!

Târgu Jiul revine din acest sezon în elita baschetului românesc după ce federaţia de baschet a decis că sezonul competiţional 2020 - 2021 se va desfăşura după vechiul format. Liga Națională va conține o singură serie și va avea două faze: sezonul regulat și play-off-ul. În prima fază se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, în dublă manșă, cu această ocazie CSM Târgu Jiu aducând în Sala Sporturilor cele mai bune echipe din România.

Două decizii favorabile echipei de baschet masculin de la Târgu Jiu vin să bucure publicul iubitor al acestui sport. După ce sezonul trecut a fost invitată în Liga Naţională, deşi se pregătise de liga a doua a baschetului, echipa CSM Târgu Jiu beneficiază şi anul acesta de decizia FRB şi va evolua între marile echipe din România.

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, a recunoscut la Accent Tv că Târgu Jiul e pregătit doar la nivel de public pentru meciuri de această anvergură dar că este convins că echipa se va descurca. „Publicul va fi 100% pregătit să urmărească astfel de meciuri de baschet la Târgu Jiu şi sunt convins că va fi mai mult de 100% aproape de noi. Este o provocare dar eu cred că ne vom descurca, pentru că şi anul trecut, discutam pe vremea aceasta de Liga a doua şi am avut acel wild-card pentru Liga Naţională. Se pare că cineva acolo sus ne iubeşte şi îşi doreşte ca acest club să performeze”, a spus Bălăeţ care recunoaşte că echipa va fi codaşa LNBM din punct de vedere financiar: „Acum, din punct de vedere financiar va fi o luptă ca între David cu Goliat. La nivel financiar vom fi codaşa primei ligi, 100%, trebuie să recunoaştem că vom avea cel mai mic buget. Dar nici anul trecut nu ne-am plâns, ne-am descurcat foarte bine şi am lăsat în spate două echipe cu un buget mai bun”.

Conform formatului în care se va juca în LNBM, după sezonul regulat primele opt clasate se califică în play-off iar de la locul 9 în jos se va continua campionatul pentru stabilirea clasamentului final, în același format. Ultimele două clasate vor juca un baraj de promovare cu primele două clasate în Liga 1 masculin.

Vizualizări: 590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: