Ştiinţa Turceni cere îngheţarea sezonului la Liga 4 Gorj

Conducerea clubului Ştiinţa Turceni nu vrea să mai continue să joace în actualul sezon şi cere îngheţarea campionatului.  Echipa antrenată de Viorel Cojocaru poate fi subiectivă, pentru că este liderul la zi al campionatului şi are şansa de a fi desemnată campioană.

O serie de  AJF-uri din țară au decis să îngheţe campionatul actual şi să nu mai joace returul, dar nici meciuri de baraj pentru a desemna campioana. Directorul sportiv al Științei Turceni, Valentin Modrea, a declarat că cea mai corectă variantă, în condiţiile actuale este îngheţarea sezonului.

Oficialul echipei din Turceni consideră că echipa pe care o conduce, şi care se află pe locul I în Liga 4 din Gorj ar trebui declarată campioană prin prisma avansului de cinci puncte pe care l-a acumulat în tur, faţă de a doua clasată. „Văzând toate deciziile celor de la federaţie, care a decis îngheţarea sezonului, iar echipele cu minim patru puncte avans au fost declarate campioane şi au promovat, mi s-ar părea corect să fim declaraţi campioni. Nu se mai pune astfel problema că nu suntem campioni merituoşi, pentru că, de bine, de rău, avem cinci puncte avans”, a spus Modrea, care a dat exemplul celor de la Arad care au declarat campioană o echipă cu un avans de doar două puncte după ce au îngheţat campionatul.

„Una dintre echipele campioane cu care campioana din Gorj va da baraj, respectiv cea din judeţul Arad, avea doar două puncte avans faţă de locul doi. Au fost declaraţi campioni”, a spus Modrea, care nu agreează nici una dintre variantele propuse de AJF Gorj pentru finalizarea campionatului și propune alte scenarii dacă fotbalul județean se va relua: „Dintre cele patru variante care se mai iau în calcul pentru încheierea campionatului, din punctul nostru de vedere nu e nici una corectă. Singura care poate să fie aleasă, dacă totuşi vor să se joace acest play-off, deşi eu nu vad cum, ar fi aceea cu înjumătăţirea punctelor, cum s-a făcut la Liga 2, şi un singur meci, pe teren neutru”.

Vali Modrea nici nu crede că este suficient timp pentru a pregăti jocurile de baraj dacă în județul Gorj va continua sezonul. De altfel, nici echipele care ar trebui să joace aceste meciuri de baraj nu prea mai au timp să se pregătească pentru că sunt încă în pauză şi ar fi trebuit să fie deja anunţate să se reunească şi să înceapă pregătirea.

Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: