LPF nu vrea 18 echipe în Liga 1 mai devreme de 2022

Concluzia oamenilor de fotbal este că un campionat cu echipe puţine în prima ligă este mai puţin spectaculosă, conform unei dezbateri găzduite de gsp.ro. Chiar dacă aceştia pledează pentru 16 sau 18 echipe în Liga 1, reprezentanţii LPF susţin că nu este posibil acest lucru mai devreme de 2022. Oficialii de la Pandurii sperau ca încă din 2021 să se treacă la un nou sistem competiţional. 

Unul dintre oamenii care au aprobat sistemul cu 14 echipe din Liga 1 a ajuns acum să regrete alegerea făcută. Mircea Sandu, președinte FRF în perioada 1990-2014 crede că pentru România actualul sistem nu este bun şi ar opta măcar pentru 16 echipe: „Eu am fost pentru 14 echipe, îi criticam pe cei care tot ziceau că trebuie să rămânem cu 18. Totuşi, am puterea să recunosc că am greşit atunci, ei aveau dreptate, în frunte cu Gică Hagi. Toate marile performanţe ale noastre, Mondiale, Europene, calificări, cupele europene, s-au făcut când Liga 1 avea 18 echipe. România e o ţară medie a Europei, nu e mică. Poate că ar fi cam multe 18, eu cred că ideal e un campionat cu 16".

Dumitru Dragomir, președinte LPF în perioada 1994-2013 spune că este nevoie de 18 echipe în Liga 1 şi are argumente solide: „Trebuie să se joace ca în Anglia, Germania sau Spania, să luăm exemplul marilor țări cu fotbal dezvoltat. Campionatul are nevoie de 18 echipe, să prindă și orașele mari care sunt văduvite de fotbal de performanță. Ploiești, Timișoara, Constanța să fie ajutate puțin să promoveze. Să se joace tur-retur, frumusețea fotbalului este atunci când ultima clasată bate echipa de pe primul loc".

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a intrat și el în dezbaterea inițiată de Gazeta Sporturilor și și-a expus punctul de vedere cu privire la concluziile care pot fi trase la 5 ani de la diminuarea numărului de echipe în Liga 1. „Degeaba am avea 16 sau 18 echipe dacă nu există și stabilitate financiară la aceste cluburi. Cât timp există cluburi care sunt dependente de susținerea primăriilor, nu pot fi foarte solide, fiindcă dacă mâine primarul care e acum în funcție pierde alegerile, e posibil ca înlocuitorul său să nu-și mai dorească să finanțeze și echipa dispare. Sincer, personal și eu îmi doresc un campionat cu 16 sau 18 echipe, dar mai devreme de 2022-2023 nu cred că e viabil așa ceva", a precizat  oficialul Ligii.

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: