Bălăşoiu: CE Oltenia nu este politizat

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia a fost ieri la aniversarea a 40 de ani de la primului „paralel” cu Sistemul Energetic Național.

Bălăşoiu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor după multă vreme în care singura sursă de informare din acest domeniu a fost Ion Călinoiu. Deşi cel din urmă reclamă politizarea din CEO, Bălăşoiu a spus că nici vorbă de aşa ceva într-o societatea de stat. Cât despre mutarea sediului, Bălăşoiu a fost destul de rezervat.

Foşti directori ai Complexului Rovinari, acum Sucursala Electrocentrale Rovinari, angajaţi, specialişti, şi cu puţină întârziere şi secretarul de stat Rodin Traicu au fost ieri la Teatrul Dramatic din Târgu Jiu unde au sărbătorit 40 de ani de la aprinderea focului în primul cazan.

A fost vizionat un film de prezentare şi mai multe persoane, printre care conducerile termocentralei şi CEO au ţinut discursuri. Printre altele directorul Laurenţiu Ciurel a sugerat că odată cu numirea sa în funcţia de director i s-a împlinit un vis. „Ce-şi mai poate dori un absolvent de Energetică..“, a spus acesta.  „Termocentrala Rovinari este centrala cu cele mai mici costuri din toate centralele pe cărbune“, a menţionat Constantin Bălăşoiu în discursul său.  

Nu face politica lui Călinoiu

Complexul Energetic Oltenia este excesiv politizat, spunea şeful judeţului în urmă cu câteva zile. Directorul CEO i-a răspuns scurt: „Nu putem spune că există politizare într-o societate de stat“, adăugând că numirile sunt pe criterii de performanţă. Constantin Bălăşoiu a declarat ieri la Târgu Jiu că CEO funcţionează foarte bine. „CEO funcţionează cu zece din 12 blocuri existente, toate sunt disponibile, unul dintre ele va fi pus în funcţiune săptămâna viitoare. Pe piaţă avem o activitate susţinută, am vândut multe pachete de energie Azi am scos un pachet de energie pe un an, sperăm ca într-o perioadă scurtă de timp să ne ocupăm locul care ni se cuvine“, a declarat acesta.

Întrebat despre profitul companiei, Bălăşoiu spune că CEO va înregistra profit mai mare decât toate cele patru companii la un loc. „Ne aşteptăm la un profit mult mai mare decât l-a avut fiecare societate individual“, banii fiind necesari pentru modernizarea grupurilor energetice.

„Producem energie electrică la un nivel pe care cele trei termocentrale nu l-au atins niciodată nici prin însumare“, a adăugat Bălăşoiu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: