Bani europeni pentru Liceul Teologic

Liceul Teologic din Targu Jiu a reuşit să atragă o finanţare de 24.000 de euro de la Uniunea Europeană printr-un  proiect Comenius intitulat “Energia Verde”. Elevii şi profesorii urmează să participe la reuniuni interculturare cu alţi elevi din ţări precum Germania, Portugalia sau Lituania. La sfârşitul acestei săptămâni,  patru cadre didactice şi patru dintre cei mai buni elevi ai instituţiei vor pleca în Germania.

Prin proiectul “Energia Verde” aproximativ 35 de elevi şi cadre didactice din cadrul Liceului Teologic urmează să participe la reuniuni în ţări precum Germania, Portugalia sau Lituania. Ei vor dezbate teme bazate pe energia regenerabilă şi bioenergie. Prin contractul semnat între cele două părţi, reprezentanţii Liceului Teologic trebuie să asigure un număr minim de 24 de mobilităţi, însă reprezentanţii liceului speră să poată trimite în ţările participante 35 de elevi şi cadre didactice, în funcţie de banii de care dispun.  După directorului Gheorghe Benegui, Liceul Teologic este singura unitate de învăţământ din ţară care a reuşit să atragă fonduri de la UE prin acest proiect “ Liceul Teologic este unicul liceu din România care a obţinut aprobarea de participare la proiectul numit “ Energie Verde” .Şi cred că, la nivelul judeţului Gorj, este liceul care a atras cele mai mari fonduri” a spus Gheorghe Benegui, directorul Liceului Teologic. 

Elevii beneficiari ai acestui grant au fost selectaţi în funcţie de notele obţinute la învăţătură. Patru dintre ei vor pleca duminica viitoare în Germania pentru cinci zile. Este vorba de Ioan Pigui, Ionuţ Ciungu, Ramona Filip şi Daniela Negrea “ Sunt fericit că voi merge în Germania. Voi putea cunoaşte elevii de acolo, modul lor de a trăi. Vom participa şi la activităţi pe tema proiectului de energie alternativă. Cred că va fi o experienţă plăcută atât pentru mine cât şi pentru colegii mei”, a spus Ionuţ Ciungu, elev în clasa a X-a  la Liceul Teologic din Târgu Jiu.

Reprezentanţii Liceului Teologic au primit deja 80% din banii de la Uniunea Europeană, urmând ca restul să fie înmânaţi la finalizarea acestui proiect.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: